Ayyüce Türkeş'ten sert çıkış: 'Hayırlı olsun Erdoğan-Bahçeli-Apo beraberliği!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 11 2025
Paylaş
X Post
Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlerine bugün yapılan sembolik törenle son verdi. Irak’ın Süleymaniye kırsalında gerçekleşen ilk silah bırakma töreni için DEM Parti heyeti de bölgeye gitti. Silah bırakma 11.50 itibarıyla tamamlandı. Silahlar yakılarak imha edildi. Yaşananlar sonrası, Alparslan Türkeş'in kızı, İYİ Partili Ayyüce Türkeş Taş'tan çok sert bir açıklama geldi.
İktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreçte kritik bir gün yaşandı. Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlerine sembolik olarak son verdi. Irak’ın Süleymaniye kırsalında gerçekleşen ilk silah bırakma töreni için DEM Parti heyeti, alana gitti.
SİLAHLAR "TÖRENLE" YAKILDI
Silah bırakma töreni, Casene Mağarası'nda yapıldı. PKK'li bir grubun, silahlarını yakarak imha ettiği belirtildi.
Terör örgütü PKK mensuplarının silah bıraktığı Süleymaniye kentindeki Casene Mağarası bölgesinde YNK peşmergelerinin olağanüstü güvenlik önlemi aldıkları gözlendi.
Mağaraya giden yolda zırhlı araçlarla önlem alan peşmergeler, gazetecilerin alana girmesini engelledi. Törenin yapıldığı Casene Mağaraları bölgesinde havada helikopterlerle güvenlik önlemleri alındı.
AYYÜCE TÜRKEŞ'TEN SERT ÇIKIŞ
İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, terör örgütü PKK'nin silah bırakma törenine ilişkin "Silahlar yakıldı, teslim edilmedi. Bunun anlamını da herkes biliyor" ifadesini kullanarak, "Hayırlı olsun AKP- MHP-DEM ittifakı, hayırlı olsun Erdoğan-Bahçeli-Apo beraberliği" dedi.
"UFAK BİR AYRINTI; SİLAHLAR YAKILDI, TESLİM EDİLMEDİ..."
Ayyüce Türkeş Taş, PKK'nin silah bırakma törenine ilişkin sosyal medya hesabından şu sözleri kullandı:
"Sözde silah bırakma töreninden sonra yapılan ilk açıklamalar sonucu söylenecek tek şey var: Hayırlı olsun AKP- MHP-DEM ittifakı; hayırlı olsun Erdoğan-Bahçeli-Apo beraberliği. 'Silahla mücadele ettik, siyasi hakkımızı kazandık' diyor terör örgütü PKK, aynı zamanda kurucu önderlerine özgürlük talep etme hakkını da kazandıklarını söylüyorlar.. Bunun nesi tarihi dönüm noktası, nesi sevinç kaynağı? Ufak bir ayrıntı; silahlar yakıldı, teslim edilmedi. Bunun anlamını da herkes biliyor."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İstifa sonrası yaşanan diyaloglar ortaya çıktı: 'Ne yapmaya çalışıyorsun sen'2.Aşil Kalkanı: Türkiye ve Yunanistan arasındaki yumuşama bitiyor mu?3.Dijital veri ahtapotları: Kişisel veriler nasıl satılıyor?4.Fransa'ya gönderilen göçmenler kayıp: 'Onlarca çocuğun akıbeti bilinmiyor'5.Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için iki ismi önerdi, şartını açıkladı
6.‘Gürlek, Bahçeli’yi yalanladı’ diye yazan Sözcü, ‘Öcalan’a ev’ haberini sildi7.Almanya'da eyalet seçimlerini kazanan AfD: Göçmenleri silah zoruyla sınır dışı edeceğiz8.AYM Başkanı Özkaya: Tayfun Kahraman kararında iki yönden ihlal tespit edildi9.Avrupa, Patriot füzeleri almak için Ukrayna’ya krediyi onayladı10.Berlin-Moskova gerilimi tırmanıyor: 150 diplomat sınır dışı edilecek

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İstifa sonrası yaşanan diyaloglar ortaya çıktı: 'N...

Aşil Kalkanı: Türkiye ve Yunanistan arasındaki yum...

Dijital veri ahtapotları: Kişisel veriler nasıl sa...

Fransa'ya gönderilen göçmenler kayıp: 'Onlarca çoc...

Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için iki ismi önerdi, ş...




