Ayyüce Türkeş'ten sert çıkış: 'Hayırlı olsun Erdoğan-Bahçeli-Apo beraberliği!'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 11 2025
Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlerine bugün yapılan sembolik törenle son verdi. Irak’ın Süleymaniye kırsalında gerçekleşen ilk silah bırakma töreni için DEM Parti heyeti de bölgeye gitti. Silah bırakma 11.50 itibarıyla tamamlandı. Silahlar yakılarak imha edildi. Yaşananlar sonrası, Alparslan Türkeş'in kızı, İYİ Partili Ayyüce Türkeş Taş'tan çok sert bir açıklama geldi.
İktidarın "Terörsüz Türkiye" olarak adlandırdığı süreçte kritik bir gün yaşandı. Terör örgütü PKK, 41 yıllık silahlı faaliyetlerine sembolik olarak son verdi. Irak’ın Süleymaniye kırsalında gerçekleşen ilk silah bırakma töreni için DEM Parti heyeti, alana gitti.
SİLAHLAR "TÖRENLE" YAKILDI
Silah bırakma töreni, Casene Mağarası'nda yapıldı. PKK'li bir grubun, silahlarını yakarak imha ettiği belirtildi.
Terör örgütü PKK mensuplarının silah bıraktığı Süleymaniye kentindeki Casene Mağarası bölgesinde YNK peşmergelerinin olağanüstü güvenlik önlemi aldıkları gözlendi.
Mağaraya giden yolda zırhlı araçlarla önlem alan peşmergeler, gazetecilerin alana girmesini engelledi. Törenin yapıldığı Casene Mağaraları bölgesinde havada helikopterlerle güvenlik önlemleri alındı.
AYYÜCE TÜRKEŞ'TEN SERT ÇIKIŞ
İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, terör örgütü PKK'nin silah bırakma törenine ilişkin "Silahlar yakıldı, teslim edilmedi. Bunun anlamını da herkes biliyor" ifadesini kullanarak, "Hayırlı olsun AKP- MHP-DEM ittifakı, hayırlı olsun Erdoğan-Bahçeli-Apo beraberliği" dedi.
"UFAK BİR AYRINTI; SİLAHLAR YAKILDI, TESLİM EDİLMEDİ..."
Ayyüce Türkeş Taş, PKK'nin silah bırakma törenine ilişkin sosyal medya hesabından şu sözleri kullandı:
"Sözde silah bırakma töreninden sonra yapılan ilk açıklamalar sonucu söylenecek tek şey var: Hayırlı olsun AKP- MHP-DEM ittifakı; hayırlı olsun Erdoğan-Bahçeli-Apo beraberliği. 'Silahla mücadele ettik, siyasi hakkımızı kazandık' diyor terör örgütü PKK, aynı zamanda kurucu önderlerine özgürlük talep etme hakkını da kazandıklarını söylüyorlar.. Bunun nesi tarihi dönüm noktası, nesi sevinç kaynağı? Ufak bir ayrıntı; silahlar yakıldı, teslim edilmedi. Bunun anlamını da herkes biliyor."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







