Bakan Studt, yardım gönüllülerini övdü


Alman Kızılhaç Derneği'nin (DRK) düzenlediği 'Gönüllüler Festivali'ne katılan Schleswig-Holstein İçişleri Bakanı Stefan Studt, "Gönüllüler olmadan başarılı olamayız." dedi.

Neumünster kentindeki festivalde yaptıkları çalışmalardan dolayı 650 gönüllüye teşekkür eden Bakan Studt, "Gönüllü hizmet güvenilir ve yorulmayan bir ortaktır. Onsuz başarıya ulaşamayız. Eyalet konaklama merkezlerinde gönüllü olarak çalışan vatandaşlarımız, Almanya genelinden gelen mültecilere giyecek ve yiyecek dağıtımında bulundular." şeklinde konuştu.

Gönüllüler sayesinde tercümanlık hizmetleri ve sosyal aktivitelerin mültecilerin sunulabildiğini hatırlatan Bakan Studt, "Buradaki gönüllü hizmet eden bayan ve bay çalışanlarımız mültecilerin bu aşamada entegre olmaları için yoğun bir çaba harcayıp, harika bir iş başarıyorla.r" dedi. DRK'ya da özel teşekkür eden Bakan Studt, sözlerini şu şekilde noktaladı: "DRK bizim mültecilere yardım konusunda uzun yıllardan beri hem gönüllü hem de ise resmi hizmetlerde değişmez bir ortağımızdır."

DRK Almanya'da 4 eyalette 300 sabit çalışanıyla mülteciler konusunda çalışma yapıyor. Bunlara her eyalette 200-300 gönüllü çalışan destek veriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Bakan Studt, yardım gönüllülerini övdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER