Başbakan Davutoğlu: Meclis'teki dokunulmazlık dosyalarının hepsini kaldıralım


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'te bekleyen 506 dokunulmazlık dosyasını Anayasa'ya eklenecek geçici bir maddeyle tek hamlede kaldırma çağrısında bulundu.
Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Burada açıklama yapan Davutoğlu, terör saldırılarından zarar gören esnafın zararının karşılanacağını söyledi. Davutoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde esnafların teröre karşı gösterdikleri duruşa da teşekkür etti.

GÜVENLİK KAYGISININ OLUŞMASI NORMAL

Kızılay'daki terör saldırısının halkta bir korku oluşturduğunun hatırlatılması üzerine Davutoğlu, "Bu terör saldırıları sonrasında belli güvenlik kaygılarının oluşması normaldir. Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ankara ve Türkiye'nin her yerinde kamu düzenini hâkim kılmak ve bu konuda taviz vermemek için güvenlik güçleri gece gündüz çalışıyor. Devlet olarak üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı direneceğiz. Toplumun güçlü ve sağlam direncine ihtiyacımız. Terör bir iki ülkeye has olay değil, küresel bir tehdit. Milletin devletine güven duyması gerekir. Güvenlik tedbirlerini almaya devam edeceğiz. Halkın kendisine ve şehrine güvenmesi gerekir. Terörün istediği havaya teslim olmaması gerekir. Sonuna kadar burada kalacağız dersek terör iradesini yeneriz. Külliyen psikolojik seferberlik gerçekleştirmemiz gerekir. Korku psikolojisi yaymaya çalışanlara karşı özgüven psikolojisini kuralım." dedi.

DOKUNULMAZLIK DOSYALARININ HEPSİNİ KALDIRALIM

Başbakan Davutoğlu, Meclis'te bulunan 506 dokunulmazlık dosyasının hepsini birlikte kaldırma çağrısında bulundu. Davutoğlu, "Dokunulmazlıkları gelin hep beraber kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden Meclis'te bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası var. Hepsini birlikte kaldıralım. AK Parti'nin çekinecek bir şeyi yok. Madem meydan okunuz, ben de hodri meydan diyorum. 506 dokunulmazlık dosyasını Meclis'e getirmeye hazırız. HDP'liler de kamu vicdanını yaralayan davranışları nedeniyle hesap versinler. CHP'liler de versinler. MHP'liler de versinler. AK Parti her zaman bu hesabı vermeye hazır." açıklamasında bulundu.

ANAYASAYA EK MADDE EKLEYELİM

506 dokunulmazlık dosyasını tek tek ele almaları durumunda Meclis'in 4-5 ay süre kilitlenebileceğine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti: "Anayasaya geçici bir madde ekleyerek, dokunulmazlık dosyasını tek hamlede kaldıralım. HDP'liler de teröre karşı desteklerinden dolayı hesabını versinler. Teröre karşı ortak bir metne bile imza atmayan bir partiden bahsediyoruz. Böyle bir ortamda teröristin cenazesine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde teröristin taziyesine giden milletvekili olamaz. Bunu savunan siyasi parti olamaz. Bunların hesabını vermek yerine 'AK Parti dokunulmazlıkların kalkmasından çekiniyor. Yolsuzluk dosyaları var' gibi ithamlar içindeler. Önümüzdeki hafta da grup başkanvekillerimize talimat vereceğim, siyasi partilerle görüşecekler. Anayasaya bir geçici madde ekleyerek bütün dokunulmazlık dosyalarını geçirelim. Bu çağrıma destek bekliyorum. Hepsi kalksın. Teklifim net, çok açık. Oyalamaları ve ayak oyunlarını bir yana koyalım."
CİHAN
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu: Meclis'teki dokunulmazlık dosyalarının... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER