Başhekimden kritik açıklama: 'Nörolojik durumu bizi ciddi endişelendiriyor'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 21 2025
Paylaş
X Post
Yoğun bakımda olan Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan başhekim Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, "Nörolojik olarak bizi ciddi endişelendiriyor" ifadesini kullandı.
TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan Salı akşamı geçirdiği kalp rahatsızlığı ve aort damarının yırtılması sebebiyle Şişli'de kaldırıldığı özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Rahatsızlandığı akşam 12 saat süren bir ameliyat olan Önder'in sağlık durumuna ilişkin başhekim Prof. Dr. Çavlan Çiftçi ve Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ertan Sağbaş'tan yeni açıklamalar geldi.
'KALBİN SAĞ TARAFI KASILMAYA BAŞLADI'
Prof. Dr. Çavlan Çiftçi'nin açıklaması şu şekilde:
"Ameliyat yerimizde herhangi bir kanamanın olmadığı enfeksiyonun olmadığı, cerrahi alanların temiz olduğu görülmüştür. Kalbin sağ tarafının belirli bir şekilde kasılmaya başladığını gördük. Hastamızın tansiyonu iyi. Dün hastamızın cerrahi direnlerinden bir miktar kanama olunca ikinci bir revizyon işlemi yapılmıştır. Dikişlerin altından bir miktar kanama olduğu görülmüştür. Bunlar da kalp cerrahlarımız tarafından kapatılmıştır.
'NÖROLOJİK OLARAK CİDDİ RİSKLİ'
Hastamızın şuuru halen kapalı. Refleksleri istediğimiz seviyede değil. Beyin kan akımı iyi durumda ama nörolojik çalışmalar devam etmekte. Nörolojik durumu bizleri ciddi endişelendiriyor. Ciddi riskli buluyoruz. Bu yüzden zamana ihtiyacımız var."
'KALP AÇISINDAN GİDİŞAT İYİ'
Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ertan Sağbaş ise şunları söyledi:
"Hala daha kalp güçsüz. Vücudun dolaşımını üstlenecek kadar değil. İyi bir stabilite yakaladık. İç organlarımız iyi. Daha çok uzun yol var ama kalp açısından iyileşme durumunun olduğunu söyleyebilirim. Doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ama birçok parametre var. Gidişat kalp açısından iyiye gidiyor.
'TEKRAR AMELİYAT YOK'
Nörolojik durumu belirsizliğini koruyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ne söylediler? Strazburg'da beşincisi yapılan 'Adalet Yürüyüşü''ne Avrupalı Milletvekilleri ve STK'lardan güçlü destek2.NATO Gözaltıları: Gözaltındaki Tema gönüllülerine NATO değil, TKP/ML soruldu3.Yargıtay’dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için kritik karar4.Grossi’den İran’daki tesislere ilişkin kritik açıklama5.Cemil Tugay, Özgür Özel ve ekibiyle hareket edeceğini açıkladı
6.Avrupalı parlamenterlerden Türk yetkililer için yaptırım çağrısı7.Sinan Ateş’in kişisel bilgilerinin temini davası 18 Kasım’a ertelendi8.CHP Malatya İl Binası’na ‘Hain Kemal’ pankartı asıldı9.CHP'nin katılmadığı toplantıda Metin Yener yeniden Sayıştay Başkanı seçildi10.Strazburg’da beşincisi yapılan 'Adalet Yürüyüşü'ne uluslararası destek: Avrupalı vekiller ve STK’lar meydanda

SAFVET SENİH

KEMAL GÜLEN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ne söylediler? Strazburg'da beşincisi yapılan 'Ada...

NATO Gözaltıları: Gözaltındaki Tema gönüllülerine...

Yargıtay’dan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı için k...

Grossi’den İran’daki tesislere ilişkin kritik açık...

Cemil Tugay, Özgür Özel ve ekibiyle hareket edeceğ...





