Başkan Akgün'den Albatros açıklaması


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Albatros Parkı'nda belediyeye ait arazide yapılacak otel ve rezidans projesini savundu.

Akgün, "Biz bunun üzerinde istediğimiz kadar inşaat yapma hakkına sahiptik. Burada emsal yoktu, kat yüksekliği yoktu. İlk önce 2005 yılında 3 emsal ile sınırladık, daha sonra 2011 yılında turizm alanımız olan bu yeri 1,5 emsal ile sınırlandırdık, sahil tarafında çok yüksek katlı ve çok fazla inşaat alanının olmamasını istediğimiz için. Hiç kimse bize baskı yapmadı. Büyükşehir'e bağlı değildik ve istediğimiz her şeyi yapabilirdik." dedi.

Son dönemde yapılan eylemlerle gündeme gelen Albatros projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Akgün, belediyenin turizm tesisinin bulunduğu söz konusu alanın yaklaşık 170 bin metrekarelik bir park olduğunu söyledi.

"Birileri bu alanı sanki Albatros parkıymış gibi göstererek üzerimizde bir negatif kampanya yürütmeye çalışıyor. Bunun bütün özeti budur." diyen Akgün şöyle devam etti: "Paramız olmadığı için kendimiz bugüne kadar yapamadığımız için bekleyen bir turizm arsasıdır. Şurasını özellikle vurgulamam lazım ki bu arsa hiçbir zaman bir başka konuya muhatap olmadı. Yani park olmadı, başka bir şey olmadı ve burası belediye kurulduğundan beri yani 1958 yılından bu yana belediyenin tapulu mülkü ve hep turizm sahası ama önemli bir değişiklik yaptık biz bunun üzerinde. İstediğimiz kadar inşaat yapma hakkına sahiptik burada. Emsal yoktu, kat yüksekliği yoktu. İlk önce 2005 yılında 3 emsal ile sınırladık, daha sonra 2011 yılında turizm alanımız olan bu yeri 1,5 emsal ile sınırlandırdık. Sebebi, sahil tarafında çok yüksek katlı ve çok fazla inşaat alanının olmamasını istediğimiz içindi, hiç kimse bize baskı yapmadı."

"BİN KİŞİYE İSTİHDAM KAPISI SAĞLAYACAĞIZ"

Akgün, projenin bitiminde sadece Büyükçekmece halkının değil, bütün İstanbul'un 29 bin metrekarelik yeni bir yaşam merkezine kavuşacağını ve ilçelerinin İstanbul'un Bodrum'u olacağının altını çizdi.

Projelerinin belediyenin stratejik raporuna girdiğini ve ilçede yaşayan bütün katmanların buna destek verdiklerini belirten Akgün, "Vatandaşlarımıza bu proje ile gittik ve büyük alkış aldık. Seçim vaatlerimizden birisi de bu projemiz idi. Çünkü bu projemizin bölgede yaratacağı ekonomik potansiyel çok büyük. Proje bitiminde binden fazla gencimize iş istihdamı sağlamış olacağız." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Başkan Akgün'den Albatros açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER