'Benim oğlum bina okur döner döner yine okur'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 11 2025
Paylaş
X Post
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkesin ardından bölgeye ilk gidenin kendisi olacağını belirterek, kalıcı barış çağrısı yaptı. Türkiye'nin gücüne de vurgu yapan Erdoğan, ekonomik gelişmeler hakkında da bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Gündeminde Gazze, dış politika ve ekonomi vardı.
Erdoğan, Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasına değinerek, “Önceki gün Gazze ile ilgili yüreklerimize su serpen bir haber aldık. Böylece soykırım ve yıkımın ardından Gazze’de buruk da olsa ilk defa yüzler gülmeye başladı” dedi.
Gazze ile ilgili atılan sloganlara kayıtsız kalmayan Erdoğan, “Gazze’ye önce ben gideceğim, sonra siz.” diyerek bölgeye ziyaret sinyali verdi.
‘İSRAİL SÖZÜNÜ TUTMALI’
Cumhurbaşkanı, İsrail’in imza attığı anlaşmanın arkasında durması gerektiğini vurguladı ve “Bölgedeki saldırgan politikalarına son vermeli” çağrısında bulundu.
Türkiye’nin küresel etkisine değinen Erdoğan, “Türkiye 783 bin kilometrekare ile sınırlanamayacak kadar büyük bir ülkedir. Gücümüz, sözümüzün ağırlığı topraklarımızın çok ötesindedir” ifadelerini kullandı.
EKONOMİDE MÜJDE: REZERVLER 183 MİLYAR DOLAR
Konuşmasında ekonomik gelişmelere de yer veren Erdoğan, “Enflasyonda düşüş sürüyor, ihracat artıyor. Merkez Bankası rezervimiz 183 milyar dolara ulaştı” diyerek ekonomik toparlanmaya dikkat çekti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İsmail Kartal Bilmecesi! Fenerbahçe Açıklama Yaptı: Görevinin Başında2.Seçil Erzan’dan Mahkemede Şok Savunma: "Baskı Gördüm, Darp Edilerek Senet İmzaladım"3.Nagehan Alçı’dan Bomba İddia: "Bahçeli, İmralı’da Öcalan İçin Ev Yapıldığını Söyledi"4.9 Yıllık Adalet Mücadelesi Tescillendi: Akademisyen Değirmencioğlu KHK Kapsamından Çıkarıldı5.AYM Başkanı Özkaya: Tayfun Kahraman kararında iki yönden ihlal tespit edildi
6.Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için iki ismi önerdi, şartını açıkladı7.İstifa sonrası yaşanan diyaloglar ortaya çıktı: 'Ne yapmaya çalışıyorsun sen'8.Aşil Kalkanı: Türkiye ve Yunanistan arasındaki yumuşama bitiyor mu?9.Dijital veri ahtapotları: Kişisel veriler nasıl satılıyor?10.Fransa'ya gönderilen göçmenler kayıp: 'Onlarca çocuğun akıbeti bilinmiyor'

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İsmail Kartal Bilmecesi! Fenerbahçe Açıklama Yaptı...

Seçil Erzan’dan Mahkemede Şok Savunma: "Baskı Görd...

Nagehan Alçı’dan Bomba İddia: "Bahçeli, İmralı’da ...

9 Yıllık Adalet Mücadelesi Tescillendi: Akademisye...

AYM Başkanı Özkaya: Tayfun Kahraman kararında iki ...


