"Bir okul daha açın"

Afganistan’daki Türk Koleji ilk mezunlarını verdi. Afgan Milli Eğitim Bakanı, “Uluslararası eğitim veriyorsunuz. Her okul donanımlı. Bir de kız okulu açmanızı istiyoruz” dedi.



Afganistan'da, Celalabad Afgan Türk Koleji ilk mezunlarını verdi. 258 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulun ilk mezuniyet törenine Milli Eğitim Bakanı Cellalat Maab Doktor Esedullah Hanif Belhi, Bakan Yardımcısı Dr. Seyit Şefik, Celalabad Valisi Selimhan Kunduzay, Afganistan Parlamentosu Milletvekili Zebiyullah Zmaray'ın yanı sıra çok sayıda veli ve Afgan yetkili katıldı.



OKULLARA HERKES SAHİP ÇIKMALI



Milli Eğitim Bakanı Dr. Esedullah Hanif Belhi, Türk okullarının çok kaliteli olduğuna dikkat çekerek, “Afganistan'ın birçok vilayetinde bu okulları dolaşıp inceledim. Çok güzel, çok donanımlı okullar. Afganistan'da yıllardır hizmet veriyorlar. Okullardan çok memnunuz. Sizler uluslararası çapta eğitim veriyorsunuz. Bu okullara herkesin sahip çıkması gerekiyor. Çocuklarımıza zamanın tüm teknolojik imkanlarıyla en iyi eğitim ve öğretim sunuyor. Bu kentimize bir de kız lisesi açılmasıni istiyoruz” şeklinde konuştu.



TEKNOLOJİ VE TERBİYE İÇ İÇE 



Celalabad Valisi Selimhan Kunduzay, okulların eğitim ve öğretimindeki kalitesinden teknoloji kullanmadaki yeteneklerinden ve terbiye boyutunun mükemeliyetinden övgü ile bahsederek “Sizden Celalabad'a bir kız lisesi açmanızı rica ediyorum. Her yerde bu okulları gözlemliyorum. Çok düzenli ve tertipliler. İdareci ve öğretmenlere teşekkürler” dedi. 



17 OKUL 8 DERSHANE



Mezuniyet töreninde Türkçe, İngilizce, Farsça ve Peştunca şarkı söyleyen ve tiyatro oyunları sergileyen öğrenciler, 12. sınıf bayrağını 11. sınıflara teslim etti. Afganistan'ın Kabil, Herat, Mezar-ı Şerif, Sibirgan, Kandahar ve Celalabad eyaletlerinde toplam 17 Türk okulu hizmet veriyor. Ayrıca Afganistan'da 8 dershane de eğitim hizmeti sunuyor.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber "Bir okul daha açın" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER