Boydak'ın yüzde 47'si bizim, onay vermeyiz

Boydak'ın ana hissedarlardan Mustafa Boydak, kayyımların ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun holdingin ismini değiştirme yetkisi olmadığını belirterek, "Hisselerin yüzde 47'si hâlâ bizde. İsim değişikliği Genel Kurul'da 3'te 2'lik çoğunlukla mümkün olabilir. TMSF dört yıldır genel kurulu toplamadı." dedi.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü bahanesi ile başlattığı cadı avında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devrettiği Boydak Holding'te kayyımlar yolsuzlukların unutturmak için "isim değiştirme" oyunu oynuyor. 

Boydak'ın ana hissedarlarından Mustafa Boydak, TMSF'nin böyle bir değişikliğe yetkisi olmadığını belirterek, holdingin tüm hisselerinin TMSF kontrolünde olmadığını vurguladı. 

YÜZDE 47'LİK HİSSE HÂLÂ BOYDAK AİLESİNDE

Yüzde 47'lik hissenin Boydak ailesine, ortaklarına ait olduğunu belirten Boydak, hisselerin bir kısmının 7 Ekim 2016'da vefat eden annelerinden kendilerine miras yoluyla geçtiğini kaydetti.

Holdingin isim değişikliği gibi kararlarının genel kurul toplanarak alınabileceğine dikkati çeken Boydak, değişikliğin ancak Genel Kurul'da 3'te 2'lik çoğunluk tesis edilmesi halinde mümkün olabileceğini söyledi. 

Genel kurulun 4 yıldır toplanmadığına işaret eden Mustafa Boydak, isim değişikliği konusunda oy haklarının olduğunu ve böyle bir karara destek vermeyeceklerini ifade etti.

Boydak Holding'in büyük hissedarlarından Mustafa Boydak, Genel Kurul'un yetkisindeki kararları almaması için TMSF'yi ve kayyımları uyardı. Aksi takdirde aile, Türk Ticaret Kanunu ve anayasa ile teminat altına alınmış mülkiyet hakkını ihlal eden isimler hakkında hukuki yollara müracaat edecek.

"DEĞİŞİKLİK HUKUKEN YOK HÜKMÜNDE OLUR"

Değişiklik yapılması halinde bunun hukuksuz olacağını ve hukuki yollara başvuracaklarını da dile getiren Mustafa Boydak henüz kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadığının altını çizdi. 

Independent Türkçe'ye mülakat veren Boydak, "Henüz yargı son sözünü söylemedi. Yargı kararı kesinleşmeden bizim hakkımızda böyle ithamlarda bulunamazsınız. Biz vatansever insanlarız. Vatansever bir aileyiz ve hayırseverliğiyle yüzlerce hayır eserinde imzası bulunan bir aileyiz." dedi. 

MUSTAFA BOYDAK: ÖNCELİĞİMİZ İSİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL

Mustafa Boydak, holdingin isminin değişmesinden başka gündemleri olduğuna değinerek, yaklaşık dört yıldır hapishanede bulunan Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Şükrü Boydak'ın aklamasının öncelikleri olduğunu belirtti. 

Kayyım Alpaslan Baki Ertekin, Boydak Holding’in isminin “Büyük Erciyes Holding” ya da "Erciyes Anadolu Holding" olarak değiştirileceğini iddia etmişti.

KAYYIM ERTEKİN'İN YOLSUZLUĞU UNUTTURMA TAKTİĞİ

TMSF tarafından genel müdür olarak tayin edilen kayyım Ertekin'in Boydak'ın parası saltanat sürdüğü ortaya çıkmıştı. 

Ertekin kendisine iki lüks makam arabası almasının haricinde eşine ve kızına da birer lüks araba hediye ettiği belirtilmişti. 

Ertekin, Boydak'a ait özel jeti kullandığı seyahatlerde ise şoförü kendisinden önce gideceği şehirde havalimanına ulaşıyor ve kendisini kapıda karşılıyor. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor AŞ'de genel müdür olarak görev yapan Alpaslan Baki Ertekin, Boydak'ın parası ile saltanat sürüyor.

AMERİKA'DA PARAVAN ŞİRKET KURDU

Amerika'da yıllardır faal bir şirket olmasına rağmen "Hudson Furniture LLC" ticari unvanı ile paravan bir şirket kurduğu ve holdingin parasını bu şirkete aktardığı iddiaları karşısında Ertekin sessiz kalırken, Ertekin'in ekim ayında Amerika'ya yapmaya planladığı ziyareti de ertelediği kaydedilmişti.  

Ertekin, Boydak’ın imkânlarını şahsi menfaati için nasıl kullandığını yedi yerel televizyon ve 10 radyo tarafından ortaklaşa yayınlanan programda (masrafları Boydak'ın sponsorluk bedeli ile karşılandı) itiraf etmişti. 

Ertekin’in yakın arkadaşı Birbey Ergün’e ait paravan şirket Garanti Barter’ın Boydak’a milyonlarca liralık fatura kestiği belirtiliyor.
<< Önceki Haber Boydak'ın yüzde 47'si bizim, onay vermeyiz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER