Burçlu öğrenciler pazar alışverişi yaptı


Adana Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu öğrencileri Kozan pazarına giderek alışveriş yaptı. Pazarda nasıl alışveriş yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenme fırsatı bulan Burçlu minikler, bilinçli tüketici olma yolunda ilk adımı atmış oldu.

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu 2-A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Nedim Görmez ile birlikte semt pazarına giderek, alışveriş yaptı. Pazarda bir taraftan alışverişi yaparken bir taraftan da öğrendikleri bilgileri ve dikkatlerini çeken hususları not alan öğrenciler, kendilerini pazara getiren öğretmenlerine teşekkür etti.

Sınıf Öğretmeni Nedim Görmez derste anlatmış olduğu 'bilinçli tüketici' konusunu öğrencilerinin daha iyi kavrayabilmesi için semt pazarına geldiklerini belirtti. Etkinlik sayesinde öğrencilerin pazarda nasıl alışveriş yapılacağını öğrenmesinin yanı sıra bilinçli bir tüketici olma yolunda da önemli bir adım attığını belirten Nedim Görmez, çocukların alışveriş sırasında bir çok şeyi uygulamalı olarak öğrendiğini kaydetti.

Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdülhadi Kaya ise teorik olarak anlatılan okul derslerini çeşitli sosyal aktivitelerle desteklerini belirterek, her şeyden önce bilinçli bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu nedenle öğrencilerini kalıcı bilgilerle donattıklarını belirten Kaya, "Biz öğrencilerimizin sadece okul derslerinde, akademik sınavlarda yada katılmış oldukları diğer müsabakalarda başarılı olsun istemiyoruz. Biz çocuklarımızın her alanda başarılı olmasını istiyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza en kaliteli eğitimi verirken, onları aynı zamanda sosyal hayata da en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrenciler pazar alışverişi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER