Buz sandallarla Kızılırmak'ta yolculuk yapıyorlar


Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı bir köyde vatandaşlar baltayla keserek oluşturdukları buz sandalla Kızılırmak'ta karşıdan karşıya geçiyor. Bazen buzun erimesinden dolayı yaşanan küçük çaplı kazalarda buz üstünde olanlar ıslanmaktan kurtulamıyor.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kızılırmak üzerinde bulunan bazı yerleşim alanında yaşayanlar, kış günlerinde hem eğlence hem de ırmağın karşısına geçmek için kestikleri buz kütlelerini sandal olarak kullanıyor. Kışın hava sıcaklığının eksi 10 derecelere düşmesiyle birlikte Kızılırmak kenarı tamamen buz tutuyor. Buz kütlelerinin kalınlığı neredeyse bir metreyi buluyor. Köylüler bazen eğlence bazen de hemen karşıya geçmek için 1 metre kalınlığındaki buzu baltayla büyük çapta kesiyor. Sonra ellerine aldıkları sırıkla kendilerini Kızılırmak'ın akışına bırakıyor. Sırıklarla akıntı içerisinde kendilerine yön vererek ilerliyorlar. Buzun erimeye başladığını fark edince karşı tarafa geçerek buz sandalın üstünden iniyorlar.

Karşıya geçen köylüler geri dönüş için yanlarına aldıkları baltayı kullanıp yeniden buz kütlesi kesiyor. Buzdan sandalla karşıya geçiyorlar. Buz sandalla yolculuğun keyifli olduğunu aktaran vatandaşlar, bazen istenmeyen küçük kazaların da olduğunu anlatıyor. Buzun üstü su almaya başlayınca hemen terk ettiklerini ancak bu süreçte buz parçalandığında ırmağa düştüklerini ifade ediyorlar. Irmağa düşenlerin ise ıslanmaktan kurtulamadıklarını anlatıyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber Buz sandallarla Kızılırmak'ta yolculuk yapıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER