Çağdaş Avukatlar Grubu: Gazetecilere uygulanan tecrit devam ediyor


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem GülSilivri Cezaevi'nde ziyaret eden Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi Erhan Aslaner, "Erdem Gül ve Can Dündar üzerindeki ağır tecrit koşulları devam etmektedir. Bu ağır tecrit koşulları sadece onlar üzerinde değil Nokta Dergisi'nden tutuklanan arkadaşlar üzerinde de aynen devam etmektedir." dedi.

Çağdaş Avukatlar Grubu üyesi Avukat Erhan Aslaner, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'ü Silivri Cezaevi'nde ziyat etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Aslaner, basın da çıkan haberlerin aksine, cezaevindeki gazetecilere yönelik tecridin devam ettiğini söyledi. Aslaner, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Dündar ve Gül'ün aynı odada kalacağı yönünde bilgi vermesine rağmen odalarının ayrı olduğunu anlattı.

Aslaner, şunları söyledi: "İnsan hakları mücadelesinin içinde öteden beri varız. Bugün de bir hukukçu ve insan hakları aktivisiti olarak bulunmaktayız. Can Dündar ve Erdem Gül'ün burada nöbet tutan basın mensubu arkadaşlara selamları var. Basında çıkan haberlerin aksine Erdem Gül ve Can Dündar üzerindeki ağır tecrit koşulları devam etmektedir. Bu ağır tecrit koşulları sadece onlar üzerinde değil Nokta Dergisi'nden tutuklanan arkadaşlar üzerinde de aynen devam etmektedir. Bu arkadaşlar birer kişilik hücrelerde tutulmaktadır. Ortak alanlara çıkılmasına izin verilmemektedir. Kütüphane ve diğer tutuklularla temasına hiç bir şekilde izin verilmemektedir. Bugün basında çıkan haberlerin aksine buradaki ağır tecrit koşulları devam etmektedir."

Can Dündar ve Erdem Gül'ün mesajını aktaran Aslaner, "Burada Adalet Bakanı'nın veya başka bir kamu görevlisinin ricası ve minnetiyle özel bir muameleye tabi tutulmasını kesinlikle istemiyorlar. Bu kötü muamelenin herkes için sona erdirilmesini istemektedirler. Adalet herkes için olursa bir anlam kazanacağını söylemektedirler." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çağdaş Avukatlar Grubu: Gazetecilere uygulanan tecrit... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER