Camiye gelen cemaat için bilgi yarışması düzenlendi

Camiye gelen cemaat için bilgi yarışması düzenlendi

Kırıkkale'nin Furgan Camii'nde hizmetlerinin daha verimli ve etkin olması amacıyla itikat, ibadet, siyer, ahlak ve genel kültür alanlarında bilgi yarışması düzenlendi.

Her bir yarışmacıya yüz puan üzerinden on soru soruldu. Yarışmanın jüri üyeliği, Karakaya Camii İmam Hatibi Müstakim Aksu, Emekli İmam Satılmış Ayhan ve Furgan Camii Müezzin Kayyımı Yılmaz Durgut tarafından yapıldı. Yarışmaya cami cemaati, esnaf, öğretmenler, öğrenciler ve din görevlileri katıldı. Yarışmaya sponsorluk yapan şehrin esnaflarından Uğur Giyim Sahibi Yıldırım İlhan tarafından katılanlara hediyeler verildi. Yarışma sonunda Furgan Camii Diyanet Okuma Salonu'nda, programa katılan bütün cemaate pilav ve ayran ikram edildi.

Yarışma öncesi konuşma yapan Furgan Camii İmam Hatibi Mustafa Lüy, şunları kaydetti: "Allah'a (cc), hamd olsun cemaatimizin ilim öğrenme aşkı gördüğüm kadarıyla artıyor. Cemaatimizin erkeği, kadını ile çocuklarımızın hem dini hem de beşeri bilgilerle çok iyi bir şekilde yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bizler ne kadar bilgili olursak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize o kadar bilgi aktarırız. Toplum ve millet olarak o kadar huzurlu, mesrur ve müreffeh oluruz. Cemaatimiz arasında yapılan bu yarışmalar öyle inanıyorum ki cemaatimizin kendilerini daha bilgili yetiştirme ve geleceğe hazırlamalarında motivasyonlarını artıracaktır. Esasen bu yarışmaya katılmak bile başarıdır. Dolayısıyla yarışmaya katılan arkadaşlarımız gönlümüzde birincidir. Hepsine saygılarımı sunuyor, tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca bu programımıza katkıları olanlara çok teşekkür ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Camiye gelen cemaat için bilgi yarışması düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER