Çankaya Belediyesi'nden sanat dolu bir ay


Çankaya Belediyesi, bu ay da film festivallerinden sergilere, konserlerden tiyatro oyunlarına kadar pek çok etkinlikle Ankaralıları buluşturmaya hazır. Usta Müzisyen Vedat Sakman'ın konseri, Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası, Uluslararası Tiyatro Festivali, Gezici Festival sanatseverlerle buluşacak etkinliklerden sadece birkaçı.

Çankaya Belediyesi, sanat etkinlikleriyle dolu yeni bir aya daha hazır. Galeri Çankaya'da, ilk olarak 2-14 Kasım tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinin işlerinden oluşan "Bengü İzler Özgün Baskı Resim Sergisi", 16-30 Kasım tarihleri arasında ise Ali Osman Coşkun'un "Cehennem Atlası" resim sergisi görülebilecek.

9-26 Kasım tarihleri arasında da Galeri Kara, "Ruh Halim Neye Benziyor?" karma sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide, resim, fotoğraf, enstalasyon, video gibi çalışmaların yer alacak.

VEDAT SAKMAN KONSERİ

22 Kasım 19.30'da ise usta müzisyen Vedat Sakman, 19.30'da ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu'nda sahne alacak. Koltuk numaralarının Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nden (ÇSM) alınabileceği konser, "Senfoni Orkestrası" eşliğinde gerçekleşecek.

ÇSM, 3-22 Kasım tarihleri arasında, "Bir Ermeni Ailesinin Yitik Geçmişinden Tanıklıklar" sergisinde 1872-1923 yılları arasında yaşamlarını Merzifon ve Samsun yöresinde fotoğrafçılık yaparak sürdüren Dildilian ailesinin öyküsüne yer verecek. Sergide yer alan fotoğraflar, 20. yüzyıl başında Anadolu'da yaşananlara ışık tutar nitelikte.

ÇSM'de 3-14 Kasım arası görülebilecek, "Burası Sakin Karşı Kıyıda Cephe Var" sergisinde ise, 1915 yılında Çanakkale'de savaşan ve Bozcaada'da konuşlanan Fransız askerlerinin kartpostalları yer alacak.

TİYATRO VE SİNEMA FESTİVALLERİ

6. Çağdaş İtalyan Filmleri Haftası da 9-15 Kasım tarihleri arasında ÇSM'de gerçekleşecek. Haftada, "Tanrının Merhameti", "Mutluluk Sandalyesi", "Her Allahın Günü", "Zurnanın Son Deliği", "İnsan Faktörü", "Günaydın Babacığım", "İnanıyorduk", "Benden Uzak Dur" isimli dram ve komedi türündeki filmler ücretsiz olarak gösterilecek.

21 Kasım'da ÇSM'de başlayacak. "20. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali"nde ise "Yad", "Dize Biz Tizbi", "Woyzeck", "Kardeşlik Töreni", "Hüzzam" isimli tiyatro oyunları izlenebilecek.

27 Kasım 10 Aralık tarihleri arasında ise Gezici Festivalin 21. Yolculuğu Ankara'dan başlayacak. Başkentli izleyicilerle ücretsiz olarak buluşacak tüm filmlerin gösterimleri, ÇSM'de gerçekleşecek. Festivalde, "Dünya Sineması", "Türkiye 2015", "Kısa İyidir" ve "Çocuk Filmleri" bölümleri bu yıl da izleyicisiyle buluşacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden sanat dolu bir ay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER