Özdağ: AKP, Gaziantep ve ülkedeki terör tehlikesinin farkında değil


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, son zamanlarda yaşanan olaylar sonrasında terör örgütü IŞİD ile ilgili endişelerinde ne kadar haklı olduğunu gördüğünü söyledi. Özdağ, AKP'nin Gaziantep ve ülkedeki terör tehlikesinin farkında olmadığına dikkat çekti.

Özdağ, Gaziantep'ten yayın yapan Bahartürk Televizyonu'nda gazeteci Hanefi Kılıç'ın sunduğu Gündem ve Medya isimli programda terör örgütü IŞİD hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. IŞİD'e Türkiye'den katılım sıralamasında Gaziantep'in 5'inci sırada olduğunu ifade eden Özdağ, "Yani Gaziantep sadece lojistik bir üs değil. Sayısal anlamda da önemli sayıda insan, Gaziantep'ten IŞİD'e katılmış durumda. Türkiye'den IŞİD'e katılan 2 bin 500 kişi. Bunlar sahada, ellerinde silahla militan sayısı. Türkiye'den Suriye'ye giden, Suriye'deki çatışmalara katılan toplam insan sayısı 12 bin 500. Ama bu 12 bin 500 kişinin içinde aileler de var. 10 bini daha çok El Nusra'dan. Bu Nusra tarafında olanların içinde aileleriyle gidenler var. Kadınlar, çocuklar var. Ama IŞİD'de öyle değil. IŞİD'de tam bir militan yapısıyla cephe savaşına gidenler. Bunların da Türkiye içerisinde uzantısı var. Gaziantep önemli bir lojistik merkezi, hareket merkezi ama aynı zamanda eleman devşirme merkezi." dedi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında Gaziantep'te polisin istihbarat, terörle mücadele ve özel harekat bölümlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söylediğini hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu: "Ben bu açıklamaları yaptıktan sonra AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, 'Ne biliyorsanız söyleyin, şehirde gerginlik yaratmayın' diyerek beni suçladı. Ancak son zamanlarda yaşanan olaylar sonrasında endişelerimde ne kadar haklı olduğum görüldü. İktidar ve geçmiş iktidar Türkiye'deki IŞİD tehlikesinin farkında değil. AKP Genel Sekreteri'nin gayet net bir şekilde açıklamasından anlaşılıyor ki AKP Gaziantep'teki IŞİD ve terör tehlikesinin farkında değil. Zaten şehrimizin bu kadar büyük güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olmasının nedeni de bu şehri ve ülkeyi yöneten kadroların gerek PKK, gerek IŞİD terörü konusunda burunlarının ucunu görmeyen ve ülkemizi ve şehrimizi büyük risk altında bırakan politikalar."

"IŞİD GAZİANTEP ÜZERİNDEN İSTANBUL'A UZANAN UYUYAN HÜCRELER AĞI KURABİLMİŞTİR"

Terörle mücadele için yeni bir hükümetim kurulması gerektiğini belirten Özdağ, şöyle devam etti: "Çünkü AKP Başbakan'ın ağzından açıkladı. IŞİD nankör bir örgütmüş. Nankörlük ne demek? Birisine iyilik yaparsınız, karşısında kötülük görürsünüz. Demek ki AKP IŞİD'e iyilik yapıyor, karşısında kötülük görüyor. O zaman birinci tezimiz AKP hükümetinin IŞİD'le gerçekten mücadele etmesi mümkün değildir. Zaten IŞİD'in Türkiye içerisinde örgütlenmesini sağlayan, önünü açan, hoşgörüyle yaklaşan, iyilik yapan AKP olmuştur. Ondan dolayı IŞİD, Gaziantep üzerinden başlayıp İstanbul'a kadar uzanan uyuyan hücreler ağı kurabilmiştir. Şimdi bunu istediği zaman aktif hale getiriyor, şehirlerimizi ve ülkemizi tehdit ediyor. Bu tehdit Türkiye 1965'ten, 1968'den beri terörü yaşayan bu ülke ancak ilk kez yüzün üstünde insanın, Ankara'nın göbeğinde katledildiği bir eylemle zirveye çıkıyor. Normal olarak, demokratik standardın yaşandığı bir ülkede böyle bir saldırı 2-3 gün içerisinde konuşulup, unutulup bitmez. O saldırının gerçekleşmesinden sonra İçişleri Bakanı gider. Sadece emniyet müdürü gitmez. İçişleri Bakanı siyasal sorumlu olarak gider. Ama bir İçişleri Bakanımız var. 17-25 Aralık operasyonlarını, hukuk süreçlerini bastırmış olmak, yatıştırmış olmak. Bu İçişleri Bakanı aslında Türkiye'de hukuk devleti kurulduğunda mahkeme önüne çıkacak, yargılanacak ve muhtemelen ceza alacak bir adam."
CİHAN
<< Önceki Haber Özdağ: AKP, Gaziantep ve ülkedeki terör tehlikesinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER