Cerattepe protestosunda yaralanan kadınlar basın açıklaması yaptı


Artvin'de önceki gün Cerattepe'ye çıkmak isterken polis müdahalesinde yaralanan kadınlar basın açıklaması yaptı. Güvenlik güçlerine sitemlerini ileten kadınlar, "Emir, Yaradandan gelirse kul olunur, Cengiz'den gelirse değil" ifadelerini kullandı.

Artvin Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasını olay günü yaralanan Sevgi Önay okudu. Önay; "Cerattepe'ye daha önceki günlerdeki nöbet yerimizde kalan eşyalarımızı almak için gidiyorduk. Battaniyemiz, eşyalarımız ve defterlerimiz orada kalmıştı, onları almaya gidiyorduk." dedi.

Önay şunları söyledi; "Ağaçlar kesiliyor deniliyor. Bu doğru mu değil mi öğrenmek için gidiyorduk. Kadındık, silahımız yoktu. Sadece orman dairesinin 'madencilik için izin verilmemiş yer tahsisi yapılmamıştır' yazısının dışında hiçbir şey yoktu elimizde. İzin verin geçelim dedik, olmaz dediler. Neden dedik? Emir kuluyuz dediler. Emir, 'Yaradandan gelirse kul olunur, Cengiz'den gelirse değil' dedik. Biz yaradanın yarattıklarını korumak istiyoruz dedik. Olmaz dediler. Bizi siz araçlarla gönderin dedik, kabul etmediler. Ardından yürümeye çalışan kadınların üzerine acımasızca saldırdılar. Yürümeye çalıştığımızda polis bizlere biber gazı, plastik mermi ve TOMA'dan sıktığı mavi renkli kimyasal karışımla tazyikli su ile şiddetli bir biçimde saldırdı. Zeyno Bayramoğlu gaz bulutu nedeniyle önünü göremeyip 5 metrelik bir duvardan düşmesiyle
iki bacağı kırıldı, en az 3 ay yürüyemeyecek. Ayrıca onlarca arkadaşımız polisin şiddeti sonucu yaralandı. Yaralanan arkadaşlarımızın hesabını sormak için bugün hep birlikte suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra da sürecin takipçisi olacağız. Yaşanan bu yoğun saldırıya Artvin halkı dayanışma ile cevap verdi. Artvin'de bulunan tüm siyasi parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları Zeyno arkadaşımıza destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu. Dün itibariyle hastane kantini polisin uygulamış olduğu şiddete karşı polislere satışı durdurdu. Bu onurlu ve dik duruşu tüm Artvin esnafından bekliyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Cerattepe protestosunda yaralanan kadınlar basın açıklaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER