CHP'li Arık: Siyasiler, devlet gücünü tehdit aracı olarak kullanamaz


Türkiye genelinde eğitim kurumu ve işyerleriyle esnafa yönelik polis baskınları yapılıyor. Kayseri'de de bir eğitim vakfına aynı operasyon gerçekleştirildi. Son zamanlarda artan işyerlerine, sanayiciye, esnafa yönelik operasyonlara tepki geldi. CHP Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, hükümet, elindeki devlet gücünü siyasi ikballeri için tüccara, sanayiciye yönelik tehdit aracı olarak kullanamayacaklarını ve kullanmamaları gerektiğini belirtti.

CHP'li Arık, yaptığı açıklamada güvenlik güçlerine okul tabelası ölçtürenlere, "PKK terör örgütü doğudaki şehirlerde yapılanırken neredeydiniz?" diye herkesin sorduğunu dile getirdi. "Ama maalesef son dönemde devleti idare edenler, ellerindeki gücü sanayicinin esnafın önünü açmak için değil, önünü kesmek için kullanıyorlar." diyen Milletvekili Dr. Çetin Arık, "Bu durumun bir an önce son bulması gerekiyor." uyarısı yaptı.

Yaşanan olumsuzluklarının yanı sıra son dönemde devlet gücünün bir intikam aracı haline dönüştürüldüğünü ifade eden CHP'li Milletvekili Dr. Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Siyaset bir intikam aracı değildir. Hükümet edenler ellerindeki devlet gücünü siyasi ikballeri için tüccarı, sanayiciyi tehdit aracı olarak kullanamaz, kullanmamalıdır. Ama maalesef son dönemde devleti idare edenler, ellerindeki gücü sanayicinin esnafın önünü açmak için değil, önünü kesmek için kullanıyorlar. Bu durumun bir an önce son bulması gerekiyor. Devlet düzeni sağlamak için denetim yapar, düzeni bozmak için değil. Örneğin okulların tabelalarını ölçmek için kolluk kuvvetlerini harekete geçirenlere, 'Terör örgütü şehirlerde yapılanırken ne yapıyordunuz?' diye sormamız gerekiyor."

'KAYSERİLİ İŞİNİ BİLİR' SÖYLEMİ ŞEHRE ZARAR VERİYOR

Dr. Çetin Arık, Kayseri sanayisine büyük olumsuzluk getirerek, 'Kayserili işini bilir' söyleminin de şehre zarar verdiğine işaret etti. Arık, şunları söyledi: "Kayseri merkezi hükümetten gerekli desteği alamadı. Haksız rekabete mahkum bırakıldı. Siyasiler olarak bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Merkezi hükümetler 'Kayserili işini bilir' görüşünün ardına sığınarak güzel Kayserimizi hep ihmal ettiler. Evet Kayserili ticarette de sanayide de işini bilir. Ancak günümüz rekabet ortamında Kayserililerin bu başarısı bir dezavantaj haline dönüştürülmemelidir. Kayserimiz de hem teşvik hem de devlet yatırımlarından gerekli payı almalıdır. Bunun için siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak Kayseri için mücadele edilmesi gerekiyor." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Arık: Siyasiler, devlet gücünü tehdit aracı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER