CHP'li Biçer'den tutuklanan öğretmenlerin okuluna geçmiş olsun ziyareti


CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da makul şüphe gerekçesiyle Öğretmenler Günü'nde öğrencilerin gözü önünde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan öğretmenlerin okulunu ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nde gözaltına alınıp tutuklanmasının çok üzücü bir durum olduğunu belirten Biçer, sonuna kadar hukuksuzluğun karşında olacaklarını söyledi. Bu gözaltı ve tutuklamanın özellikle kurgulanmış, programlanmış bir plan olduğunu savunan Biçer, antidemokratik uygulamayı kınadığını kaydetti.

CHP Milletvekili Biçer, öğretmenlerin tutuklanması sebebiyle Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti. Ziyarette Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları Genel Müdürü Giray Kara'ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Tutuklamalar sebebiyle büyük bir üzüntü yaşadıklarını dile getiren Biçer, Kara'dan tutuklanan bütün öğretmenlere geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını iletmesini istedi. Tur Yıldız Biçer, "Biz olayın gerçekleştiği gün, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Ankara'daydık. O nedenle burada olamadık ama oradan da takip ettik ve üzüntülerimizi bildirdik." dedi.

'SON 13-14 YILDIR HERHALDE TOPLUMDA CANI YANMAYAN HİÇBİR KESİM KALMADI'

Hukukun, adaletin, demokrasinin, insan hakları ve özgürlüğün herkes için geçerli olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Biçer, "Bunlar çok önemli kavramlar. Hepimizin sonuna kadar sahip çıkması, adeta sarılmamız gereken kavramlar, çünkü her an hepimize, bir dakika sonra bile bana çok gerekli olabilir. O yüzden sistemi mutlaka koruyup bu adaleti sağlamak durumundayız. Bugün Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları, 10 gün önce Manisa'da başka bir okulda başka bir öğretmenimiz fiziksel şiddete uğradı. Bugün burada manevi bir şiddet uygulanıyor. Bugün öğretmenler, yarın sağlık çalışanları, öbür gün hekimler, sonra bankacılar, işte çevre zulmü, çevre baskısı, doğanın katliamı. Dolasıyla son 13-14 yıldır herhalde toplumda canı yanmayan hiçbir kesim kalmadı. İşte okullar AKP'li, sağlık sistemi AKP'li, hukuk AKP'li ama bunlar siyasetüstü olması gereken kurumlar, bunlar adil olması gereken kurumlar. Bunlar, bütün vatandaşa eşit davranması gereken kurumlar. Bütün vatandaşını sahiplenmesi, kucaklaması gereken kurumlar." diye konuştu.

'SONUNA KADAR HUKUKSUZLUĞUN KARŞISINDA OLACAĞIZ'

Sonuna kadar hukuksuzlukların karşısında olacaklarını söyleyen Biçer, "Bunu ifade etmek için bu ziyareti gerçekleştirdim. Bütün öğretmenlerimize geçmiş olsun diyorum. Bu olayın olması, olayın gerçekleşme şekli, olayın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde gerçekleşmesi, sonra öğretmenlerimizin çağrıldıklarında gidip ifade verebilecek pozisyonda olmaları, hiç ifadeye çağrılmadan gelip okuldan direkt rencide ederek öğrencilerin, velilerin gözü önünde, okulun içerisinden alınıp götürülmeleri ve bunun 23'ünde, 25'inde değil de özellikle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde gerçekleşmiş olması, güncel değil de manidar. Özellikle kurgulanmış, programlanmış bir plan. Bu antidemokratik uygulamayı kınıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Biçer'den tutuklanan öğretmenlerin okuluna geçmiş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER