CHP'li Sındır, selden zarar gören Kaymakçı ve Çaylı'yı ziyaret etti


CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, önceki gün 45 dakika aralıksız yağan sağanakta çok sayıda ev, işyeri ve ahırı su basan, Ödemiş ilçesinin Kaymakçı ve Çaylı bölgelerini ziyaret etti. Zarar görenlere geçmiş olsun diyen Sındır, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu, görevini ve sorumluluğunu yerin getirmeye ve Devlet Su İşleri'nin Ödemiş Kaymakçı'da ve Çaylı'daki projelerine ve yatırımlarına dikkat etmeye davet ediyorum." dedi.

Kaymakçı ve Çaylı'nın, tarihinde hiç yaşanmamış bir felaketle karşı karşıya olduğunu söyleyen Milletvekili Sındır, "Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içi boş ve asli görevinin dışındaki projelerden bahsedeceğine, sorumlusu olduğu Devlet Su İşleri'nin Kaymakçı'da ve Çaylı'daki yatırımlarına dikkat etmelidir. Devletimizin en köklü ve güzide kurumlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Kaymakçı ve Çaylı'da dere yataklarını kapatarak projelendirip yatırımlarını gerçekleştirmiş olduğu yağmur suyu drenaj kanallarının mühendislik projeleri ve imalat sonrası kontrollerinin yeniden değerlendirilmesi gerekir. Yaşanan bir afet de olsa önemli olan, afetlerin etkilerini en aza indirecek, akıl ve bilimsel esaslara dayalı proje ve yatırımlar üretmektir. Oysa Kaymakçı ve Çaylı'da görünen o ki yapılan yatırımlar, sel afetinin etkisinin büyümesine neden olmuştur. Sayın Bakan, iyi niyetle üretilen projelerin yatırım işlerini verdiği yandaş müteahhitlerine para kazandırma telaşına düşeceğine, bunları bir kez daha akıl ve bilim süzgecinden geçirmeli, doğru projelerle böylesi afetler ve felaketler karşısında yurttaşlarımızın refahını düşünerek, onları mağdur etmemenin gereğini yapmalıdır. Bu bölgede yaşananlar, maalesef Devlet Su İşlerimiz'in siyasi baskılar ve siyasi kararlar sonucunda geldiği durumu ortaya koymaktadır." dedi.

'VATANDAŞ, ESNAF VE ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLMESİN'

Kaymakçı ve Çaylı'da hasar tespitlerinin yapılıp mağduriyetlerin derhal ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Sındır, şunları kaydetti: "Onlarca evi ve dükkanı su başmış, evleri içlerindeki eşyalarıyla birlikte kullanılamaz hale getirmiş, esnaflarımızın dükkanlarında büyük oranda maddi zararlara neden olmuş, avlularındaki küçükbaş ve kanatlıların telef olmasına neden olmuş bir afetten bahsediyoruz. Tüm bu zararların hasar tespitleri yapılıp burada yaşayan yurttaşlarımızın mağduriyetleri derhal ortadan kaldırılmalıdır. Ödemiş ve Büyükşehir belediyelerimize, Ödemiş Kaymakamlığımız'a, İzmir Valiliğimiz'e ve ilgili bakanlıklarımıza buradan çağrı yapıyorum; lütfen görevinizin ve sorumluluğunuzun gereğini en kısa zamanda yerine getiriniz."

CHP Milletvekili Sındır, felaketi Meclis gündemine de taşıyacağını belirterek, sadece sonuçlarının değil, aynı zamanda sebeplerinin de iyi araştırılmasını ve en kısa zamanda önlem alınmasını istedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Sındır, selden zarar gören Kaymakçı ve Çaylı'yı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER