'Teröre operasyonların durdurulmasını isteyecek bakanlar kurulu üyesi olamaz'

'Teröre operasyonların durdurulmasını isteyecek bakanlar kurulu üyesi olamaz'

Kayseri Milletvekili adayı ve eski bakan Taner Yıldız, HDP'li bakanların görevlerinden istifa etmelerini, "Teröre operasyonların durdurulmasını isteyecek bir bakanlar kurulu üyesi olamaz" diye değerlendirdi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan eski bakan Yıldız, kendisinin de ikinci sırada yer aldığı milletvekili aday listesi ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Hiçbirimizin yeri, sıralaması, listede olup olmaması kalben söylüyorum önemli değil. Biz hizmet için varız. Hep birlikte devam ettireceğiz. Hizmet eden kısa süreli ya da uzun süreli yapmış olsun hepsine teşekkür ediyoruz. Kayseri'ye ülkemize hizmet ettiler. Yaşar abi, Sadık abimiz, kısa süre yapmış olmalarına karşın Havva hanım, Ahmet bey, Kemal bey olsun aynı şekilde partimize milletvekili olarak hizmet ettiler. Bundan sonra da hizmet edecekler. Koltuk, makam, masa, sandalye ne olursa olsun biz Kayseri'mizin ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlamış olacağız."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oluşturduğu seçim hükümetinde görev verilen iki HDP'li bakanın istifa etmesiyle ilgili soruya da cevap veren Yıldız, şöyle konuştu: "Ülkeye bakan olarak hizmet etmek, 'Ben kapıdan bir bakayım içerde ne var ne yok' diyerek, çıkarak olmaz. Bizim 13 yıldan beri büyük bir sevda ile bu ülkeye hizmet ettiğimiz bakanlar kurulunda onlar neredeyse 13 gün dayanamadılar. Teröre alamadıkları tavırla beraber bakanlar kurulunda bu yöntemlerini devam ettiremediler. Bunu sürpriz olarak görmemek lazım. Bir seçim hükümetinde kendilerine tevdi edilen görevi öz iradeleriyle kabul ediyor olmalarına rağmen operasyonların neredeyse durdurulmasını isteyecek bir bakanlar kurulu üyesi olmaz. Türkiye'nin kalkınmasında gelişmesinde en önemli kambur olan PKK kamburunu mutlaka atacaktır. Bununla alakalı herhangi bir PKK lehine ılımlı yorum ve ima eden bir bakanlar kurulu üyesi olmaz. Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber 'Teröre operasyonların durdurulmasını isteyecek bakanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER