CHP'li Tüm: 17-25 Aralık'ın hesabı verilmeli


CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 17-25 Aralık'ı 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' ilan ettiklerini belirterek, "17-25 Aralık'ın hesabı verilmeli." dedi.

Tüm, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bu ülkenin yoksul çocuklarının canları pahasına cephelerde mücadele edip, toprağa düşerek kurduğu Cumhuriyet ve oluşturduğu aydınlanmacı değerlerin ve çağdaş kazanımların tek tek yok edilmesi yetmezmiş gibi, bu toprakların binlerce yılda oluşturduğu ahlaki değerlerde yok edilmiştir.

Hırsızlık, yolsuzluk bu topraklar da bütün inançların, yasak, haram ve suç saydığı ortak olarak üzerinde mutabık kaldığı ender konuların başında gelmektedir. Hırsızlık ve yolsuzluk en başta ahlaki bir sorundur. Bu kamu kaynakları kullanılarak yapılıyorsa kamunun ortak sorunudur. 17-25 Aralık bu ahlaksızlığın, tüm toplumun gözleri önünde ne yazık ki devleti yönetenler tarafından alenen yapıldığının kanıtı olarak tarihin kara sayfalarındaki yerini almıştır."

AK Parti iktidarının yolsuzluğun hesabını vermediği sürece ülkenin barışa huzura kavuşmasının olanaksız olduğunu öne süren Tüm, şu ifadeleri kullandı: "17-25 Aralık yolsuzluğunu kapatmak, gündemin dışına atmak için ülkeyi yangın yerine çevirmekten kaçınmayanlar, bu konuların gündeme gelmemesi için yeni yangınlar çıkarmaktan da asla kaçınmayacaklardır. Biz CHP olarak 17-25 Aralık yolsuzluğunu asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu sebeple, 17-25 Aralık haftasını 'Yolsuzluklarla Mücadele Haftası' ilan ettik ve bu yöndeki etkinliklerimizi artıracağız. Bu vesile ile hırsızlardan, yolsuzluk yapanlardan son kuruşun hesabı sorulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm: 17-25 Aralık'ın hesabı verilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER