CHP'de kulisleri hareketlendiren görüşme

Kurultay seslerinin yükseldiği CHP'de Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

CHP'de kulisleri hareketlendiren görüşme

9 bin feetteki sohbetin ana gündem maddesi 7 Haziran seçimleri ve sonrasında yaşanan gelişmelerdi. 7 Haziran seçimlerinde Meclis Başkanlığı adaylığı sırasında MHP’nin, kendisini desteklememesini hatırlatan Baykal, “MHP, ‘uzlaşmaz’ tutumunu Meclis Başkanlığı seçimlerinde gösterdi. Koalisyon görüşmelerinde de aynı tavrını sürdürdü. Bir anlamda Türkiye’nin bugün karşı karşıya bulunduğu tabloyu yarattı” tespitinde bulunduğu öğrenildi.

“TARİHİ FIRSAT KAÇTI”

Baykal’ın tespitine katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ise, 7 Haziran’da vatandaşın sandıktan ‘uzlaşın’ mesajını, kendi partileri dışındaki muhalefet partilerinin yeterince okuyamadığına dikkat çekerek, “Bugün ortaya çıkan tablo bize; 7 Haziran sonrasında Türkiye’nin tarihi bir fırsatı kaçırdığını gösteriyor” ifadesini kullandığı öğrenildi.

BAYKAL: PARTİ İÇİ MESELELERİ KONUŞMADIK

Uçak yolculuğunun ardından Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Baykal, “Kemal Bey’le, sıcak, samimi, güzel bir görüşme yaptık. 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’nin yaşadıklarını ve erken seçimle sonuçlanan süreci karşılıklı olarak değerlendirdik. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarına ilişkin, ‘iyi oldu, kötü oldu’ şeklinde bir değerlendirme yapmadık. Parti içi meseleleri kesinlikle konuşmadık” dedi.
<< Önceki Haber CHP'de kulisleri hareketlendiren görüşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER