Doç. Akgül: Osmaniye'ye Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılmalı


Osmaniye Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turgay Akgül, Osmaniye Tabip Odasını (OSTO) ziyaret edip şehrin gelişen Türkiye'de hak ettiği yeri almasını istedi. Doç. Dr. Akgül, "Osmaniye gelecekteki yerini alması için zaman kaybedilmeden Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve hava alanının kurulması gerekmekte." dedi.

Malatyalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turgay Akgül, şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içinde Osmaniye'nin gelişmesi için çalışması gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Akgül, Osmaniye'ye Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılmasının artık bir ihtiyaç haline geldiğini vurgulayıp, "Sağlık sektörünün içinde olduğumuz için çok sayıda hasta ve yakınının başka illere sevk nedeniyle mağdur olduğunu biliyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldığı taktirde en az 1 milyon kadar kişi bundan yararlanabilecek. Hastane ile birlikte alanında kendini yetiştirmiş onlarca öğretim üyesi ilimize gelecek. Osmaniye 500 bin nüfusu ile hava alanı olan bir çok ilden büyük. Osmaniye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları konuya sahip çıkmalı." dedi.

Osmaniye'nin gelişmesi için atılacak her adımda OSTO olarak destek olacaklarını belirten, OSTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu da, "Tabip Odası yönetim kurulu olarak her iki konuda da oluşacak platforma destek vermeye hazırız.Osmaniye ve Erzin Dörtyol havzasını dahil ettiğimizde 700 binlik bir nüfus için Eğitim ve Araştırma Hastanesi mutlaka olmalıdır. Havaalanı konusunda ise yakın zamanda Şakirpaşa Havalananı'nın Mersin yoluna taşınacak olması nedeniyle hava alanı ile aramızdaki mesafe 150 km'yi aşacaktır. Gelecekte 1,5 milyon nüfusa ulaşması beklenen Osmaniye için havaalanı yapılması kaçınılmazdır." diyerek 2 projeye de destek vereceklerini söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Doç. Akgül: Osmaniye'ye Eğitim ve Araştırma Hastanesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER