CHP'de yumruk yumruğa kavga iddiası: İki vekil birbirine girdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 19 2023
Paylaş
X Post
CHP’de kurultay için Meclis Genel Kurulu’nda imza toplanması ve WhatsApp grubunda buna Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın itiraz etmesiyle başlayan gerginliğin fiziksel kavgaya dönüştüğü iddia edildi.
Kurultay tarihi yaklaştıkça gerilimin tırmandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yeni bir skandal iddiası daha ortaya atıldı.
Gazeteci Altan Sancar, sosyal medya hesabından, “CHP’li Mahmut Tanal, grup başkanvekili Ali Mahir Başarır’a hakaret ederek yumruk atmaya çalıştı” diye yazdı. Mahmut Tanal’dan söz konusu iddiaya ilişkin açıklama gecikmedi. Tanal “tartışma ve gerilim yaşanmıştır” iddiasına bulundu.
Sancar sosyal medya hesabından şunları kaydetti:
“CHP’li Mahmut Tanal, grup başkanvekili Ali Mahir Başarır’a hakaret ederek yumruk atmaya çalıştı. CHP’de kurultay için Meclis Genel Kurulu’nda imza toplanması ve Whatsapp grubunda buna Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın itiraz etmesi üzerine Mahmut Tanal, Başarır’a yönelik fiziki müdahalede bulundu ve hakaret etti. İmza toplandığı bilgisinin ortaya çıkması üzerine CHP’den bazı isimler ve Başarır ‘Genç ve yeni vekiller kendilerini baskı altında hisseder’ diyerek itiraz etti. WhatsApp grubundaki yazışmaların basına sızmasını da gösteren Başarır’a ve ailesine yönelik ağır ifadeler kullanan Tanal, Başarır’ın göğsüne yumruk salladı. Sesleri duyan Meclis polisi de olay yerine gelse de tartışmanın vekiller arasında olduğunu görünce olaya müdahale edemedi. Olay partililerin araya girmesi ile sona erdi.”
MAHMUT TANAL'DAN YALANLAMA
Söz konusu iddiayı yalanlayan Tanal da sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:
“Sayın Altan Sancar, sosyal medya hesabınızdan yer verdiğiniz iddialara ilişkin açıklamam şudur: Grup Başkanvekilimiz ve Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır ile aramızda kurultay sürecine ilişkin bir tartışma ve gerilim yaşanmıştır. Ancak şahsımız ve aile şerefimiz üzerine karşılıklı hakaret kesinlikle olmamıştır. Paylaşımınızda yer alan ‘Ali Mahir Başarır’ın şahsına ve ailesine yönelik
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe dış politika ile uyuşmaması!2.Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijital’ karakol yetkisi verildi!3.Sektör batarken Nebati'nin şirketleri nasıl milyonlar kazandı?4.Meclis kürsüsünde Yenişehir Belediyesi iddiaları: “Kamu geliri özel kişilere aktarılıyor”5.Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas yürütüyoruz"
6.Savaş ordadoğuyu sardı! İki ülke daha İran'ı vurdu7.Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler olacak?8.Kılıçdaroğlu: Arınma büyük oranda gerçekleşti9.Gürlek PKK'ya özel düzenlemeyi itiraf etti: Genel af ve kişiye özel hüküm yok10.Kılıçdaroğlu'nun töreninde dikkat çeken anlar: "İndirin arkadaşları"

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe ...

Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijit...

Sektör batarken Nebati'nin şirketleri nasıl milyon...

Meclis kürsüsünde Yenişehir Belediyesi iddiaları: ...

Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas...







