Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Törenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra birçok ülkeden cumhurbaşkanı, devlet başkanı, parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan ve büyükelçinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Erdoğan, anma töreni ve Barış¸ Zirvesi'ne katılan konuk heyetlerle Yahya Çavuş Şehitliği'nde öğle yemeği verecek. Mehmetçik Anıtı ile İngiliz Anıtı'nda düzenlenen törene katılacak Erdoğan, konuk heyet başkanları onuruna Savarona Yatı'nda akşam yemeği verecek. Ayrıca Fransız Anıtı'nda da tören düzenlenecek. (11.00-19.00-Çanakkale)

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da AK Parti milletvekili adayları tanıtım töreni ile proje tanıtım programına katılacak. (14.30-18.00-Konya)

POLİTİKA

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ermeni Patrikhanesinin ev sahipliğinde, 1915 olaylarının 100. yılını anmak için düzenlenen ayine katılacak. (10.00-İstanbul)

- İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Beykoz Ortaçeşme Mahallesi Seçim Bürosu açılışında siyasi ve güncel konularla ilgili konuşma yapacak. (14.00-İstanbul)

- SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eyüp Sultan Camii'nde seçim startını verecek. (11.00-İstanbul)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Elazığ'da partisinin dayanışma yemeğine katılacak. (19.00-Elazığ)

EKONOMİ

- TCMB, Nisan ayı Reel Kesim Güven Endeksini açıklayacak. (14.30-Ankara)

DÜNYA

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sözde soykırımın 100'üncü yıl anma törenlerine katılacak. (Erivan)

- Almanya Federal Parlamentosu, 1915 olaylarının 'soykırım' olarak tanınmasını öngören tasarıyı oylayacak. (Berlin)

- Eski Hocalı Valisi Memmedov: Asıl soykırım Hocalıda gerçekleştirildi
Eski Hocalı Valisi Elman Memmedov Avrupa'nın belgeye muhtaç sözde soykırım iddiaları yerine on binlerce canlı şahidi, video görüntüleri ve fotoğrafları olan Hocalı katliamını görmeleri gerektiğini ifade etti. (Bakü-ÖZEL)

- Yemen'deki Husilere yönelik operasyonların sona erdiğinin açıklanmasının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları, Yemen'i havadan tekrar vurdu. Gelişmeler takip ediliyor. (Riyad)

GÜNCEL

- Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madencinin öldüğü faciayla ilgili davaya Akhisar'da devam edilecek. (09.30-Manisa)

- Atatürkçü Düşünce Derneği, AP'nin kabul ettiği sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, vatan nöbeti başlatacak. (11.00-Bursa)

SPOR

- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında Medicana Sivasspor, Mersin İdmanyurdu karşı karşıya gelecek. (20.00-Sivas)

- A haberleri'>UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final kura çekimi UEFA'nın İsviçre'de yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER