Çin'in en zengin adamı 34,4 milyar dolar servetle Wang oldu


Çin'in en zengin adamı 34,4 milyar dolar servetiyle Wanda Grubu Başkanı Wang Jianlin oldu. Wang, bu servetiyle geçen yıl Çin'in en zengini olan elektronik ticaret devi Alibaba'nın patronu Jack Ma'yı da geride bırakmış oldu.

Şanghay merkezli "Hurun Report"un açıkladığı verilere göre, Çin'in en zengini olan 61 yaşındaki Wang, Çin'in gayrimenkul şirketi "Dalian Wanda Group"un sahibi. Dünya kamuoyu, Wang'ın ismini İspanya futbol takımlarından Atletico Madrid'in hisselerini bu yıl satın almasıyla duymuştu.

ÇİN'DE ABD'DEN ÇOK MİLYARDER VAR

Derginin açıkladığı milyarderler listesine göre, Çin'in ana kıtasındaki milyarderlerin sayısı, geçen yıl 242'den bu yıl 596'ya çıktı ve bu sonuçla 537 milyarderi olan ABD'yi geride bıraktı.

Hong Kong, Tayvan ve Macao'daki 119 milyarderin de eklenmesiyle Çin'in 715 milyarderi olmuş oldu. Ekonomisinin yavaşlamasına rağmen Çin'deki milyarderlerin artması ise dikkat çekti.

Listede ikinci sırada yer alan 51 yaşındaki Jack Ma ya da Ma Yun'un serveti yüzde 3 küçülmüş ve 22,7 milyar dolara gerilemişti. Hangzhou Wahaha Group sahibi 70 yaşındaki Zong Qinghou ve ailesi ise listede 21,1 milyar dolar ile üçüncülüğünü sürdürdü.

LİSTEDEKİ İLK 10 KİŞİ

Listede dördüncü sırayı Tencent elektronik şirketinin sahibi Pony Ma Huateng 18,8 milyar dolarla, beşinci sırayı akıllı telefon Xiaomi Teknoloji'nin sahibi Lei Jun 14,4 milyar dolarla, altıncı sırayı China Pasific Contruction'un sahibi Yan Hao ve ailesi 14,2 milyar dolarla, yedinci sırayı Çin'in internet arama motoru Baidu'nun sahibi Robin Li Yanhong ve Melissa Ma Donmin 13,3 milyar dolarla, sekizinci sırayı emlak ve yatırım şirketi Fanhai'ın sahibi Lu Zhiqiang 13 milyar dolarla, dokuzuncu sırayı perakende ve emlak şirketi Suning'in sahibi Zhang Jindong 12,7 milyar dolarla alırken, onuncu sırayı da otomobil parçaları, emlak ve tarım şirketi Wangxiang'ın sahibi Lu Guanqiu ve ailesi ile Red Bull ve emlak şirketi Reignwood'un sahibi Yan Bin 10,2 milyar dolarla paylaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'in en zengin adamı 34,4 milyar dolar servetle Wang oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER