DAEŞ'in kimyasal saldırısında yaralanan genç Türkmen kız vefat etti


Terör örgütü DAEŞ'in 9 Mart'ta Kerkük yakınlarındaki Tazehurmatu'ya attığı klor gazı sebebiyle yaralanan Masume Şerif (15), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenaze törenine katılan Türkmenler, terörü lanetledi. Saldırıda daha önce de bir kişi ölmüştü.

Masume'nin babası Şerif Veli, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Bomba komşumuzun evine düştü ama kızım da etkilendi. Sonraları nefes alamamaya başladı. Biz de hastaneye götürdük ama dayanamadı ve bugün yüreğimizi dağladı." dedi. Masume, 5 gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu ise Mesrur Esved ise kimyasal saldırının etkisinin günler sonra ortaya çıktığına dikkat çekti. Esved, "DAEŞ tarafından atılan bombadan 2 bin 114 kişi etkilendi. Birleşmiş Milletler, bunu rapor etmeli." diye konuştu.

Türkmen Milletvekili ve Parlamento Raportürü Niyazi Mimaroğlu ise yönetimde söz sahibi olmasına izin verilmeyen Türkmenlerin ağır saldırılar altında olduğunu belirtti ve mezhep ayrımı yapmadan tüm Türkmenlerin birlik içinde olması halinde muzaffer olacaklarını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber DAEŞ'in kimyasal saldırısında yaralanan genç Türkmen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER