Davutoğlu: Demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, oyunu, Konya Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullandı.

Başbakan Davutoğlu, oyunu kullandıktan sonra dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı. "Bugün bir kez daha vatandaşlık görevimizi yapmak üzere sandık başına 78 milyon olarak gidiyoruz." diyen Başbakan Davutoğlu, "Her şeyden önce ülkemiz için, milletimiz için, insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan 3 gün önce Cumhuriyet Bayramımızı idrak etmiştik, 92. yılında. Hep beraber ülkemizin ulaştığı düzey dolayısıyla büyük bir gururla istiklal şehitlerimizi anmış ve ülkemizin geleceği ile ilgili beslediğimiz ümitleri kamuoyumuzla paylaşmıştık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti artık dünyanın demokratik sistemle idare edilen ve demokrasi ile kalkınmayı aynı anda gerçekleştirebilen öncü ülkelerinden biridir. Türkiye bu çabalarını önümüzdeki dönemde 100. yıla girerken kararlılıkla sürdürecektir. Her şeyden önce buradan bütün milletime şu çağrıda bulunmak istiyorum. Hep beraber sandık başındayız. Daha sandıkların kapanmasına saatler var. Bütün vatandaşlarını huzur içinde sükun içinde sandıklara gitmeye ve iradelerini sandıklara yansıtmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Sandıklarda demokrasi bayramı olduğunu söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: "Bir demokrasi şöleni yaparcasına birbirimizi tebrik etmeye, farklı siyasi partilere, farklı siyasi görüşlere sahip olsak da herkesin sandık başında sandığın dışında selamlaşarak ülke demokrasisinin geleceği için karşılıklı iyi niyetimizi samimiyetimizi göstermeye davet ediyorum. Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuzluk olmadı. Dün bir çok valimizle de özellikle seçim güvenliği bağlamında görüşmeler yaptım. Hamdolsun bir kez daha huzur içinde barış içinde sandık başlarına gidiyoruz. Türk siyasi tarihimizde ilk defa bu kadar kısa sürede ikinci seçime gidiyoruz. Benim gördüğüm heyecan sandıklara katılım bağlamında ümit verici. Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar bu sebeple de katılımın düşük olmasını sağlamak isteyenler olabilir. Şu ana kadar Türkiye'nin her yerinde en ücra köşelere mezralara kadar her türlü tedbir alınmıştır. Vatandaşlarımızın devletimize güvenmesini, emniyet birimlerimize güvenmesini, güvenlik güçlerimize güvenmesini rica ediyorum. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapılan bazı spekülasyonların aksine her bir ilçede, her bir mahallede, her bir köyde suhuletle seçimler yapılmaktadır. İnşallah yine her zaman olduğu gibi akşama kadar vatandaşlarımız tam bir demokratik olgunluk içinde kendi iradelerine sahip çıkacaklardır. Seçim neticelerinin tekrar milletimiz için ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bizim en büyük gücümüz demokrasimizdir, insanımızdır. Demokrasiden ve insan kaynağından daha güçlü bir güç kaynağı olamaz. O bakımdan demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Ülke yönetimi bir emanet meselesidir. Milletten alınan bir emanettir. Kalıcı makamları değil. Kalıcı hizmetleri gerektirir. Bugün de bu neticelerin herkes için 78 milyon için hayırlı olacağını, her halükarda demokrasi içinde demokratik bir ortam içinde sandıklara gidiyor olmamızın büyük bir kazanım olduğunu neticelerinin de mutlaka hayırlara vesile olacağını ümit ediyorum. Tekrar milletimize cumhuriyet bayramından sonra bu demokrasi bayramının da güzel neticeler vermesi temennisi ile hayırlı olsun diyorum."

'BALKON KONUŞMASI YAPACAĞIM'

Davutoğlu, akşam balkon konuşması yapıp yapmayacağı konusundaki soruya ise şu cevabı verdi: "Balkon konuşması, bizim sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığından bu yana intikal eden güzel bir gelenek. Her halükarda inşallah bayram konuşması yapacağım. Allah sağlık, sıhhat verirse. Her anımız bu anlamda bir sınavdır. İnşallah akşam da netice ne olursa olsun bu neticeyi halkımızla paylaşmak kanaatlerimizi ve gelecek perspektifimizi ifade etmek üzere balkon konuşması yapacağım. Zaten 7 Haziran'da da yapmıştık. Şimdi de yapacağız inşallah."

Daha sonra Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte oy kullandığı okuldan ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Demokrasimize sahip çıkmak hepimizin görevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER