Davutoğlu: TSK o emre itaat eder

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "TSK demokratik bir devletin ordusudur. Siyasi irade ne diyorsa TSK o emre itaat eder" dedi.

Davutoğlu: TSK o emre itaat eder

AKP, İstanbul Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu hem CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu hem de HDP Eşgenel Başkanı Demirtaş'ı eleştirdi. İstanbul'a gelmeden önce Ankara'da yaralanan askerleri ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

Bugün size kardeşlerinizden, 4 aziz kardeşinizden selam getirdim. Dün Ağrı'da hain bir saldırıda yaralanan askerlerimiz, Yozgatlı Mehmet, Diyarbakırlı Tufan'la buluştum. Onların selamını size getirdim. Onlar diyor ki, 'Biz aziz mehmetçikler, bu ülkenin geleceğine yürümeye devam edeceğiz. Bizler geleceği planlarken, dün Ağrı'da teröristler askerlerimize uzun namlunu silahlarla ateş açtılar. Savcımızın şehit edilmesiyle, askerlerimizin yaralanmasıyla asıl hedef geleceğiniz, gelecekteki torunlarınız. Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedefe konulmuştur. Sandığa sahip çıkacak mıyız ? Sandığı koruyacak mıyız ? Demirtaş'a sesleniyorum. Batı'ya geldiğinde barış diliyle konuşan; Doğu'da sessiz kalan Demirtaş'a sesleniyorum. Eğer Türk demokrasisini yıpratmak noktasında bir projeyseniz, arkanızdakiler bilsinler ki Ak parti bütün bu projeleri yerle bir edecektir."

TSK O EMRE İTAAT EDER

Demirtaş'ın bu saldırının ardından teröristelere karşı çıkmak yerine Genelkurmay Başkanı'nı eleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, "'Genelkurmay Başkanı AK Partinin değil milletin ordusunun başındadır.' diyor. Evet, evet Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur. Biraz öncede söylediğim gibi sabah ziyaret ettiğim gibi bu ordunun içinde Yozgatlı da vardır Diyarbakırlı da Mersinli de Gaziantepli de. Ama Demirtaş bilsin ki ve onun takipçileri bilsin, Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordu olduğu için Türk demokrasisini de Türkiye Cumhuriyeti devletini de bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. Ve yine bilsin ki Türk Silahlı Kuvvetleri demokratik bir devletin ordusudur. Dolayısı ile siyasi irade ne diyorsa Türk Silahlı Kuvvetleri demokrasinin organı ve unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri o emre itaat eder. Demokrasi organı ve unsuru olan Türk Silahlı Kuvvetleri o emre itaat eder. Bugün biz, yarın kim milli iradeden güç alarak iktidar olmuşsa, Türk Silahlı Kuvvetleri o iktidara saygı gösterir, milli iradeye saygı gösterir. Çünkü, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve sadece milletin olacaktır. Biz demokrasimizi de ülkemizi de bu tür maceraperestlerin hedeflerine kurban etmeyeceğiz."
<< Önceki Haber Davutoğlu: TSK o emre itaat eder Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER