Destici: Türkiye'nin YPG mevzilerini vurmasını doğru buluyoruz


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin PYD/YPG mevzilerine yaptığı müdahaleyi doğru bulduklarını belirtti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Azez ilçesi yakınlarında bulunan PYD/YPG mevzilerini vurması ile ilgili yazılı açıklama yapan BBP lideri Mustafa Destici, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde, hatta her noktasında ülkemizin çıkarlarını korumak, Halep koridorunu muhafaza etmek, Türkmen varlığına ve diğer masum kardeşlerimize karşı yapılan saldırıları önlemek amacıyla Amerika, Rusya ve Esad rejimi destekli PKK'nın ta kendisi olan PYD-YPG'ye karşı yaptığı her türlü müdahaleyi doğru bulduğumuzu ve desteklediğimizi net bir şekilde ifade ediyoruz. Hatta bunu gecikmiş bir müdahele olarak görüyor, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin YPG-PYD varlığını yok etmek için her türlü adımın atması gerektiğine inanıyoruz.

'ÇOK RİSK TAŞIYOR'

Bu arada Ülkemizin Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'ye bir kara harekatını ise çok risk taşıyan, emperyalistlerin elini güçlendirecek aynı zamanda İslam dünyasında var olan mezhepsel ve siyasi ayrışmayı daha da derinleştireceğini düşünüyoruz. Gurur ve güven kaynağımız olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Teşkilatımıza içeride PKK'ya ve diğer terörist guruplara karşı, dışarıdaysa tüm düşman unsurlarına karşı verdikleri mücadele de başarılar diliyoruz. Rabbim milletimizin, Türk ve İslam dünyasının ve tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun." CİHAN
<< Önceki Haber Destici: Türkiye'nin YPG mevzilerini vurmasını doğru... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER