Diyanet-Sen'den siyasilere 'din' uyarısı

Milli ve manevi değerlerin seçim meydanlarında sıkça dillendirilmesine bir tepki de Diyanet-Sen’den geldi.

Diyanet-Sen'den siyasilere 'din' uyarısı

Siyasileri sağduyuya çağıran Diyanet-Sen açıklamasında “Hedeflerinizi anlatırken oy ve baraj kaygılarından dolayı popüler olmak için, ses getirmek için, dini, diyaneti kullanmayın” denildi.

Yeni Asya gazetesinden Fatih Karagöz'ün haberine göre, 7 Haziran öncesi seçim yarışı hızla devam ederken, seçim meydanlarında manevi değerleri sıkça dillendiren siyasilere bir tepki de Diyanet-Sen’den geldi. Siyasileri sağduyuya çağıran Diyanet-Sen açıklamasında “Hedeflerinizi anlatırken oy ve baraj kaygılarından dolayı popüler olmak için, ses getirmek için, dini, diyaneti kullanmayın” denildi. Türkiye Diyanet Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) seçim çalışmaları yapan bütün siyasilere mektup göndererek ‘siyasetinizi edebinizle yapın’ çağrısında bulundu.

EDEP DIŞI SÖYLEMLERDEN UZAK DURUN

“Oy uğruna edebinizden, hayâ ve duruşunuza aykırı olan söylemlerden uzak durun” çağrısı yapılan Diyanet-Sen Mektubunda, “Değer yargılarınızı ifade ederken, karşınızdaki insanların hayata ve değerlerine karşı son derece hassas olun. Düşüncelerinizi ifade ederken, vaatlerinizi sıralarken insan onuruna aykırı olan, dinî değerlerini küçümseyen ifadeler kurmayın. Öğretmenlerin, imamların, doktorların, işçilerin fikir özgürlüğüne saygılı olun. Hedeflerinizi anlatırken oy ve baraj kaygılarından dolayı popüler olmak için, ses getirmek için, dini, diyaneti kullanmayın” ifadeleri kullanıldı.

MİLLETİN DEĞERLERİNİ KÜÇÜK GÖRMEYİN!

Mektup da, “Demokratik hakkınız olan ifade özgürlüğünüzü kullanırken, sizi seçecek olan seçmenin değerlerini, yaşam şeklini, imkân ve imkânsızlıklarını hiçbir surette küçük görmeyin. Unutmayın! Bu memleket yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir memleket. Bu memlekette son kelamın, son ifadenin, son cümlenin, son duruşun son bulduğu yer musalladır. Musalladan ötesi ise sizin kendinizle götürdüklerinizdir. Kısa vadede avuntu olan hatalarla kimseyi üzmeyin. Unutmayın son ifadenin sahibi Yüce Yaratıcımızdır. Ona yakışmayan bir duruş, bedeli ağır sonuçlar demektir” denildi.

HUZURA, DOSTLUĞA, KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Siyaset dünyasında isimleri dahi unutulmuş olan kişilerin acı söylemlerinin halen unutulmadığına dikkat çekilen mektup da, “İnsanımızın zihin dünyasında olumsuz yer etmemek için sözlerinize, duruşunuza son derece dikkat edin. Demokratik bir ülkede seçim kaçınılmazdır. Demokratik ülkelerin seçmeni, milletin kendisidir. Milletin görev vereceği siyasilerin, değerlerimize hakaret etmesi, dinimizi, diyanetimizi rencide etmesi son derece büyük bir talihsizliktir. Sizi seçecek olan bu milletin kavgadan önce huzura, öfkeden önce dostluğa, kardeşliğe ihtiyacı vardır” ifadelerine yer verildi.
<< Önceki Haber Diyanet-Sen'den siyasilere 'din' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER