ATAK helikopteri üreten şirkette deprem

TAİ ile birlikte ilk yerli helikopteri üreten İtalyan şirketin CEO'su şok etti.

ATAK helikopteri üreten şirkette deprem

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile birlikte Türkiye’nin ilk yerli taarruz helikopteri ATAK’ı üreten AgustaWestland’in çatı şirketi Finmeccanica’nın Başkanı ve CEO’su Giuseppe Orsi, Hindistan’a 51 milyon euro rüşvet vermekle suçlanıyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’nin ilk yerli taarruz helikopteri ATAK’ı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş ile birlikte üreten AgustaWestland’in çatı şirketi Finmeccanica’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Giuseppe Orsi, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 12 adet AgustaWestland helikopterinin Hindistan’a satışına rüşvet karıştığı iddia edilirken, Orsi hakkındaki tüm suçlamaları reddediyor. 

Napoli Cumhuriyet Savcılığı, geçtiğimiz yıl Finmeccanica’nın yurt dışındaki ihalelerini takibe almış ve Orsi hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılığın iddiasına göre; Finmeccanica, Hintli liderler tarafından kullanılmak üzere satın alınması öngörülen helikopterlere yönelik düzenlenen 560 milyon euroluk (749.2 milyon dolar) kontratı alabilmek için hükümete 51 milyon euro rüşvet verdi. 2012 yılında teslim edilmesi öngörülen 12 adet AgustaWestland helikopterinin satışına yönelik kontratın imzalandığı dönemde şirketin helikopter biriminin yönetiminden sorumlu olan Orsi, dün, İtalya’nın Busto Arsizio şehrinde görevli bir hakimin emriyle gözaltına alındı.

Tüm suçlamaları reddeden Giuseppe Orsi, “Asla yasadışı yollara başvurmadım. Biz, 70 bin çalışanı olan dev bir şirketiz” açıklamasında bulundu.
<< Önceki Haber ATAK helikopteri üreten şirkette deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER