Arap dünyasının Nobel'i sahibini buldu!

2010 yılında Başbakan Erdoğan'a verilen ''İslam'a hizmet'' ödülünü bu yıl kim kazandı?

Arap dünyasının Nobel'i sahibini buldu!

Arap dünyasının Nobel'i olarak bilinen, 2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilen ''İslam'a hizmet'' ödülünü bu yıl Filistin'den Şeyh Raid Salah kazandı. 

''Arap Dili ve Edebiyatı'' dalındaki ödüle Mısır'dan Kahire Arap Dili Akademisi, ''Tıp'' dalındaki ödüle Amerikalı Prof. Jeffrey Michael Friedman ile Prof. Douglas Leonard Coleman, ''Bilim'' dalındaki ödüle Kanadalı Prof. Paul B. Corkum ve Avusturyalı Prof. Frenc Krausz layık görüldü.

''Kral Faysal'' ödülü ilk kez 1979 yılında verildi. Ödülleri alanlardan 9 kişinin daha sonra Nobel ödülünü kazanması, Kral Faysal Fonu yetkilileri tarafından övünç kaynağı olarak gösterilirken, dikkatlerin Arap dünyasında bu ödüllere çevrilmesine neden oldu.

Ödüle layık görülenler Ocak ayında açıklanıyor ve bu açıklamadan 2 ay kadar sonra ödüller Riyad'da düzenlenen törenle sahiplerine dağıtılıyor. Ödül olarak el yazması ile sertifika, 24 ayar değerinde hatıra madalyası, 200 gram altın madalyon ve 200 bin dolar para ödülü veriliyor. Ödüllerin verildiği kişilerin dini inanç veya milli görüşlerine bakılmıyor.
<< Önceki Haber Arap dünyasının Nobel'i sahibini buldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER