Askeri helikopterler bomba yağdırdı

Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı.

Askeri helikopterler bomba yağdırdı

Sina'da 6 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı.

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçisi yüzbinler Cuma namazı sonrasında Kahire başta olmak üzere ülkenin tüm kentlerinde direniş başlattı. Ordunun yönetime el koymasına tepki gösteren Mursi yandaşları meydanları doldurdu.

MURSİ TARAFTARLARI VE KARŞITLARI KÖPRÜDE ÇATIŞTI

Mısır'ın başkenti Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıt göstericiler arasında Tahrir meydanın yakınındaki 6 Ekim köprüsünde çatışma yaşandı. Göstericiler bir birine taş ve havai fişek attı. Çatışmalarda silahların da kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

DEVLET TELEVİZYONUNA DOĞRU YÜRÜDÜ

Mursi'yi destekleyen göstericiler Tahrir Meydanı'ndan Devlet Televizyonu'na yürümek istedi. Ordu güçleri, tanklarla meydanın bir bölümünü kapayarak göstericilerin yürümesine izin vermedi.

EL-KATATNİ VE EL-BEYYUMİ SERBEST

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) lideri Saad el-Katatni ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Reşad el-Beyyumi serbest bırakıldı.

ŞURA MECLİSİ FESHEDİLDİ

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından cumhurbaşlanlığı görevine getirilen Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mahmud Mansur, Şura Meclisi'ni fesheden ve yeni atamaları öngören iki maddelik geçici anayasal kararname yayımladı.

Kararnamenin ilk maddesine göre, Mısır Parlamentosu'nun üst kanadı Şura Meclisi feshedildi. Kararnamenin ikinci maddesine göre, şu anki İstihbarat Başkanı Tümgeneral Muhammed Rafet Şahata Cumhurbaşkanı'nın güvenlik danışmanlığına, Şahata'dan boşalan istihbarat başkanlığı görevine ise Muhammed Ahmed Ferid tayin edildi. 

Mansur'un ülkedeki genel gidişatı düzenleyecek maddeleri içeren yeni bir anayasal kararname yayımlaması bekleniyor.

MISIR ORDUSUNDAN FLAŞ KARAR!

Devlete ait bağlı El Ahram gazetesinin haberine göre, Mısır ordusu El Ariş havaalanına düzenlenen silahlı saldırının ardından Süveyş ve Güney Sina bölgelerinde olağanüstü hâl ilan etti.

'MURSİ DÖNENE KADAR MEYDANLARDAN AYRILMAYACAĞIZ'

Mısır’da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire’deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, "Cumhurbaşkanı Mursi dönene kadar eylemlere devam edeceğiz. Ne tutuklamalar, ne de darağaçları bizi yıldırabilir. Mısır, askeri yönetime boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.

BAŞSAVCIDAN YENİDEN TUTUKLAMA KARARI

Mısır Başsavcılığı'nın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve 5 İhvan lideri hakkında yeniden yakalama kararı çıkardığı bildirildi

MISIR'IN KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Mısır'ın uzun dönem yabancı ve yerel para cinsden kredi notunu "B"den "B-"ye düşürdü, görünümü "Negatif" olarak belirledi.

Fitch raporunda, "Siyasi ortam IMF programının gerektirdiği mali ve yapısal reformların uygulanmasını zorlaştırabilir. Belirsizlik ve siyasi gerginliğin artması durumunda mali tablo daha da kötüleşebilir" denildi.
<< Önceki Haber Askeri helikopterler bomba yağdırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER