'Mursi dönene kadar meydanlardayız'

Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii, askeri yönetimi tanımadıklarını açıkladı.

'Mursi dönene kadar meydanlardayız'

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alındığı darbeden hemen sonra darbeciler tarafından gözaltına alınan İhvan lideri Muhammed Bedii serbest bırakıldı. Bu durum, milyonlarca kişinin sokaklara çıkmasıyla birlikte darbenin çözülmeye başladığı şeklinde yorumlanıyor. 

Mısır’da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire’deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, "Cumhurbaşkanı Mursi dönene kadar eylemlere devam edeceğiz. Ne tutuklamalar, ne de darağaçları bizi yıldırabilir. Mısır, askeri yönetime boyun eğmeyecektir" şeklinde konuştu.

Bedii, “Milyonlar, Cumhurbaşkanı Mursi dönene kadar meydanlardan ayrılmayacak. Cumhurbaşkanımızdan vazgeçmeyiz. Canımız onun uğruna feda olsun ” dedi. Mısır ordusuna , "Mısırlılara dön ve kalplerindeki yerini muhafaza et" çağrısı yapan Bedii, " Ey şanlı ordu, biz senin arkandayız. Sen de bizi düşmanlarımıza karşı koru ve silahını vatan evlatlarına doğrultma" ifadesini kullandı. Mısır halkının askeri yönetimi tanımayacağını vurgulayan Bedii, ordunun siyasete müdahil olmak yerine asli görevine dönmesi gerektiğini belirtti.

Bedii hakkında yeniden yakalama kararı

Mısır Başsavcılığı'nın, Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, yardımcısı Hayrat Şatır ve 5 İhvan lideri hakkında yeniden yakalama kararı çıkardı. Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır gece tutuklandı. AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye, daha önce hakkında "şiddete teşvik" suçlamasıyla yakalama emri çıkarılan Şatır gözaltına alındı. Şatır, Mısır'ın sembol isimlerinden biriydi. Ordunun yönetime el koyduğunu açıklamasının ardından Şatır'ın evine polisler tarafından ateş açılmış, Şatır'ın 15 koruması tutuklanmıştı.

Öte yandan Selefi liderlerden Hazım Salah Ebu İsmail'in gözaltına alındığı  ve Kahire'nin güneyindeki Tora Cezaevi'ne götürüldüğü kaydedildi. 

El-Katatni ile el-Beyyumi serbest

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) lideri Saad el-Katatni ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı yöneticilerinden Reşad el-Beyyumi serbest bırakıldı.
<< Önceki Haber 'Mursi dönene kadar meydanlardayız' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER