Bu nefretin sebebi ne?

İsrail Ordusu Gazze ve Lübnan'ı vurmaya devam ediyor. Bu arada İsrail'den dünya basınına yansıyan bir kaç fotoğraf savaşın İsrail halkı tarafından nasıl algılandığını göstermesi açısından önemli.

Bu nefretin sebebi ne?

İsrail ordusu, bir haftadan bu yana Lübnan'ı bombalıyor. ''Hedef gözetilmeyecek'' denilerek yapılan saldırılarda onlarca sivilin öldüğü yüzlercesinin de yaralandığı bildiriliyor. Lübnan karadan ve havadan bombalanmaya devam ediyor. Bir köye düzenlenen saldırıda 10 ev tamamen yerle bir oldu. Ölü sayısı 15. Enkaz altında kalanlarla birlikte bu sayının artmasından endişe ediliyor. Öte yandan BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararları tanımadığını açıklayan İsrail Hükümeti, ateşkes çağrılarına da kulak tıkıyor. Başbakan Ehud Olmert, saldırılar için zaman sınırı olmadığını bir kez daha açıkladı. İşte tam bu noktada objektiflere yakalanan bir kaç fotoğraf savaşın İsrail toplumu tarafından nasıl algılandığını göstermesi açısından dikkat çekiciydi. Bu fotoğraflar, İsrail ordu karargahında çekilmiş. Az sonra savaş uçaklarına yüklenecek dev bombalar üzerine İsrailli küçük kızlar, nefret dolu yazılar yazıyor.
Küçüklerin kinle doldurulmuş beyinlerinden süzülen bu mesajların yazıldığı bombalar az sonra İsrail uçaklarından Lübna'nan atılacak ve belki de tıpkı o küçük İsrailli kızların yaşında onlarca minik Lübnanlı'nın ölümüne ya da sakat kalmasına sebep olacak.
Oysa İsrail her fırsatta bundan 50 yıl önce yaşanan soykırımın acılarının ne denli büyük olduğunu, farklı türde yayınlarla dünya halklarına anlatmaya çalışıyor.
Fakat maalesef bu fotoğraflar, İsrailli yöneticilerin suçsuz yere öldürülmenin ne demek olduğunu, kendi çocuklarına yeterince anlatamadıklarını gösteriyor.
<< Önceki Haber Bu nefretin sebebi ne? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER