Dünyayı ayağa kaldıran skandal görüntü!

Japon balina koruma kurumu İCR'ye ait gemide balina katliamı yapıldığı ortaya çıktı. Gemide kanlar içinde üç balina görüntülendi.

Dünyayı ayağa kaldıran skandal görüntü!

Japonya’nın köklü balina koruma kuruluşlarından İCR’ye ait gemide bulunan balina ölüleri deniz güvenlik helikopterleri tarafından görüntülendi. Çevreci Sea Shepherd derneği tarafından ortaya çıkarılan fotoğraflarda gemi Yeni Zelanda kara sularında ilerlerken güvertesinde kanlar içerisinde üç balina ölüsü görülüyor. 

Fotoğraflarda güverteye konulan üç Antartika minke balinası kesilmeyi bekliyor. Japon balıkçılar ise balinaları parçalara bölüyor. Hayvan hakları savunucuları ve balina koruma örgütleri tarafından dava edilen kuruluşun balinalarla ilgili bilimsel araştırma yapma yetkisi bulunuyor. Tüm dünyada infial oluşturan görüntülerin üzerine Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully açıklama yaparak bu saldırgan ve anlamsız uygulamanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

McCully “Yeni Zelanda hükümeti olarak defalarca Japonya’ya çağrıda bulunduk bugün . Bu çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu. Görüntülendiğini duyduktan sonra delilleri yok etmek için gemiyi temizleme çabasına koyulan yetkililer temizlik operasyonu sırasında da helikopterler tarafından görüntülendi.



<< Önceki Haber Dünyayı ayağa kaldıran skandal görüntü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER