Flaş iddia! Türkiye de dinleniyor

İngiliz istihbarat servisi GCHQ'nun Kıbrıs'tan geçen ve aralarında Türkiye'nin de olduğu bir dizi ülkeye ait 14 fiber optik hattı izlemeye aldığı iddia edildi

Flaş iddia! Türkiye de dinleniyor

  • Eski ABD ajanının sızdırdığı belgele göre, İngiltere Kıbrıs'tan geçen fiber optik hatlar ile Türkiye dahil bir çok ülkede casusluk yapıyor. 
  • Belgelerde, Kıbrıs'taki Ay Nikola istasyonundan, yeraltı kabloları ile milyonlarca e-posta, telefon konuşması, sms ve diğer internet trafiğinin izlendiği ortaya çıktı.

İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, İngiliz istihbarat servisi GCHQ'nun Kıbrıs'tan geçen ve aralarında Türkiye'nin de olduğu bir dizi ülkeye ait 14 fiber optik hattı izlemeye aldığını yazdı.

Gazetenin haberinin kaynağı İtalyan L'Espresso dergisi.

Derginin haberi, ABD istihbarat kurumlarının sırlarını ifşa ettikten sonra Rusya'ya sığınan eski istihbarat görevlisi Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelere dayanıyor.

"CASUSLUK FAALİYETLERİNİ İSRAİL VE SURİYE'YE BAĞLIYOR"

Habere göre, bu belgeler, Kıbrıs'taki Dikelya Üssü'nde bulunan Ay Nikola istasyonundan bu yeraltı kablolar aracılığıyla milyonlarca elektronik posta, telefon konuşması, anlık mesajlaşma ve diğer internet trafiğinin izlendiğine işaret ediyor.

Söz konusu yer altı kabloları Kıbrıs'tan geçerek Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa'ya gidiyor. L'Espresso "Bir dizi kablo, Kıbrıs'ı İngiliz ve Amerikalıların casusluk faaliyetlerinin aşikâr hedeflerinden İsrail ve Suriye'ye bağlıyor. Diğer kablolar Kıbrıs'tan Lübnan'a ve Kıbrıs'tan Mısır, Türkiye, Yunanistan ve İtalya'ya uzanıyor" diyor.


<< Önceki Haber Flaş iddia! Türkiye de dinleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER