Google'dan Mary Leakey'in 100. doğum gününe özel doodle - Son

Google, İngiliz arkeolog Mary Leakey'in 100. doğum gününe özel bir doodle hazırladı. Peki Mary Leakey kimdir?

Google'dan Mary Leakey'in 100. doğum gününe özel doodle - Son

Dev arama motoru Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google, ünlü arkeolog Mary Leakey'in 100. doğum günününe özel bir doodle hazırladı. İşte ünlü arkeolog Mary Leakey'in hayatına dair bilgiler...

Mary Leakey kimdir?

Mary Leakey, 6 şubat 1913 yılında Mary Douglas Nicol adıyla Londra'da dünyaya gelmiştir.

Leakey, İngiliz arkeolog ve antropolog eşi Louis Leakey ile birlikte bulduğu fosiller ve bu fosillere yaptığı yorumlarla tanınır.

1987'de Olduvai Boğazı'nın güneyindeki Laetoli alanını buldu.

Mary, 83 yaşındayken (9 Aralık 1996) öldü.

Yaptığı kazılar ise ;

1934 yılında İngiltere'de o zamana kadar bilinen en büyük fil dişi keşfetti, ancak tanımlamak için yardıma ihtiyacı vardı.

1935-1959 yıllarını geçirdiği, Tanzanya'nın Kuzey ovalarında el baltaları gibi çok amaçlı ilkel taş kesme aletlerini bulmuştur. 
         

''Doodle'' olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından bu  yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılıyor.
         
Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere,  kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek  dikkati çekmeyi amaçlıyor.
         
İnternet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o  güne, kişiye ve konuya özel, daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

<< Önceki Haber Google'dan Mary Leakey'in 100. doğum gününe özel doodle - Son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER