İngiltere Kraliçe'nin kuğusunu yiyen Türk'ü konuşuyor

İngiltere'de, ülkedeki tüm kuğuların Kraliçe'ye ait olduğunu bilmeyen bir Türk, bir kuğuyu kesip yedi. 'Tadı da çok güzeldi' diyen 46 yaşındaki kuğu katiline 110 sterlin (385 lira) para cezası kesildi.

İngiltere Kraliçe'nin kuğusunu yiyen Türk'ü konuşuyor


Kestiği kuğuyu çantasına koyarken fotoğraflanan 46 yaşındaki Hasan Fidan, kuşun kuğu olduğunu bilmediğini söyledi.

İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, bir tanık tarafından polise ihbar edildikten sonra tutuklanan Hasan Fidan, 110 sterlin (385 TL) para cezasına çarptırıldı..

Ülkedeki tüm kuğuların, korunmaları amacıyla 12. yüzyıldan beri yasa gereği Kraliçe’ye ait olduğundan ve avlamanın yasak olduğundan habersiz Türk, “Kraliçeyi çok seviyorum. Polis söyleyene dek yanlış yaptığımın farkında değildim. Özür dilerim” dedi.


'KUĞU OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Avladığı kuşun kuğu olduğunun da farkında olmadığını söyleyen Fidan, “Ben herhangi bir kuş zannediyordum. Kraliçe'ye ait olduklarını bilmiyordum” dedi.

'ÖNCE TÜYLERİNİ YOLDUM, SONRA DA YEDİM. TADI GÜZELMİŞ'

Kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da “Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı” dedi. 
<< Önceki Haber İngiltere Kraliçe'nin kuğusunu yiyen Türk'ü konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER