Savcıdan Erdoğan'ın iddiasına net yalanlama

Başbakan Erdoğan’ın 'dönemin başbakanı' iddiasıyla ilgili önce polis şefi Yakup Saygılı, ardından da dönemin savcısı Celal Kara kesin bir dille yalanlamada bulundu.

Savcıdan Erdoğan'ın iddiasına net yalanlama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, iddianamede 'dönemin başbakanı' ifadesinin geçtiği iddiasıyla ilgili bir yalanlama da, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürütürken görevden alınan savcı Celal Kara'dan geldi. 

T24'ün haberine göre Savcı Kara, yaptığı açıklamada “dönemin başbakanı’ ifadesi hiçbir fezlekede veya evrakımızda yer almamaktadır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan’ın “17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, polis fezlekeleri elime geçti. ‘Dönemim başbakanı’ ifadesi geçen iddianame hazırlamış” dediği polis şefi Yakup Saygılı, Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yaklaşık bir hafta önce görevden ihraç edilen Saygılı, Başbakan’ın yanı sıra iddiayı yayımlayan yayın organlarına da suç duyurusu yapmıştı. 

Başbakan ne demişti?

Erdoğan’ın Yalova mitinginde yaptığı konuşmanın ilgili bölümünde şunları söylemişti:

"17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler, polis fezlekeleri şimdi elime geçti. ‘Dönemim Başbakanı’ ifadesi geçen iddianame hazırlamış polis benim için. Şimdi bu iddianameyi hazırlayan güvenlik mensuplarına, o polis mensuplarına sesleniyorum: Siz bunu 17 Aralık öncesinde hazırladınız. Aralık geçti, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs… Mayıs da bitiyor. ‘Dönemin Başbakanı’ dediğin Tayyip Erdoğan bak hala burada!"

<< Önceki Haber Savcıdan Erdoğan'ın iddiasına net yalanlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER