Putin'den dünyayı kızdıracak hamle

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan tek yönlü adımlarla kopartılarak Rusya tarafından ilhak edilen Kırım yarımadasına ayak bastı.

Putin'den dünyayı kızdıracak hamle

Batılı ülkelerin “Oraya gitme. Tansiyon zaten yüksek” uyarılarına rağmen kritik adımı atan Putin, 9 Mayıs Zafer Günü kutlamaları kapsamında, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kırım'a gitti.
      
Putin, Kızıl Meydan'da düzenlenen kutlamalarının ardından uçakla Kırım yarımadasına geçti.

Sivastopol'deki donanma komutanlığında düzenlenen Zafer Günü kutlamalarına katılan Putin, Kırım ve Sivastopol'ün tek taraflı bağımsızlık ilan etmesinden ve Rusya'ya ilhakından sonra ilk kez yarımadaya gelmiş oldu. Putin’i Kırım’daki Rus donanması askerleri milli kahraman olarak karşıladı.

Rasmussen: Putin'in Kırım'ı ziyareti uygunsuz
   
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'ı ziyaret etmesini 'uygunsuz' diye nitelendirdi. Estonya'nın başkenti Tallinn'de gazetecilere açıklama yapan Rasmussen, Rus askerlerinin Ukrayna sınırında çekildiğini doğrulayacak bir gözlemleri olmadığını da söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, daha önce de benzer bir açıklama yapan Rasmussen'e 'kör' yakıştırmasını yamıştı.
<< Önceki Haber Putin'den dünyayı kızdıracak hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER