Takipsizlik kararına itiraz gelmeyince fezleke hükümsüz kaldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırladığı fezleke artık hükümsüz.

Takipsizlik kararına itiraz gelmeyince fezleke hükümsüz kaldı

17 Aralık'la başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının bir ayağı da İzmir'deki liman operasyonuydu. Operasyonun ardından Bakan Bozdağ'ın devreye girdiği ve savcıyı aradığı ortaya çıkmıştı. 

İddiaya göre Bakan Bozdağ, İzmir Cumhuriyet eski Başsavcısı Hüseyin Baş'ı 3 kez telefonla arayıp, 'liman yolsuzluğunu soruşturan Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik'ten dosyanın alınmasını istedi. Ayrıca sanıklara gözaltı yapılmadan çağrı yöntemi ile savcılık tarafından ifadelerinin alınmasını talep etti. Ancak Başsavcı soruşturmanın usulünce ihbar üzerine başlatıldığını söyleyip bu talepleri reddetti.

Bunun üzerine Bozdağ hakkında, yargıyı etkilemeye teşebbüsten fezleke hazırlandı. Fezleke, gönderildiği Türkiye Büyük Millet Meclis'inde uzun süre bekletildi. Sonra da usullere uygun davranılmağı ve bakanla ilgili kısım çıkarılmadığı gerekçesiyle fezleke Başsavcılığa iade edildi. 

Dosya İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Gökhan Karaburun'a verildi. Karaburun ise 11 Şubat'ta takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına yasal süre olan 15 gün içinde itiraz edilmeyince fezlekenin hükmü kalmadı. 

<< Önceki Haber Takipsizlik kararına itiraz gelmeyince fezleke hükümsüz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER