Dünyanın enerji sorunu B20 Forum'da ele alındı


Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC) tarafından tertip edilen B20 Enerji Forumu dünyanın önde gelen enerji şirketlerini bir araya getirdi. Siemens Türkiye, Zorlu Enerji, Körfez Yatırım Bankası, General Electric, Pan American Energy, Novozymes, Natpet ile SOCAR gibi şirketlerin yöneticilerinin konuk olduğu forumda enerji sektörü yatırımları, enerji yönetimi, enerjiye erişim gibi konular tartışıldı.

Forumda söz alan B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu enerjinin toplum hayatı ve ticaret adına önemine işaret etti. Enerjinin karmaşık bir konu olduğuna temas eden Hisarcıklıoğlu, "Bu alanda başarı için derhal eyleme geçmeliyiz. B20 Forum bu anlamda bize yeni imkânlar sunabilir. Malum enerjide güçlükler bir gecede hallolmaz. Ama sektörün şirketleri bir olduğu takdirde ilerleme elde edebilir." dedi. Hisarcıklıoğlu, B20'nin enerji ile ilgili önerilerinin önemle ele alınması gerektiğini de dile getirdi.

IAE temsilcisi Paolo Frankl ise enerjinin önemli bir alan olduğunu belirtti. Frankl, alana 2040'a dek 51 trilyon dolar yatırım yapılacağını açıkladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünyanın enerji sorunu B20 Forum'da ele alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER