'e-ticaret damgası' internetten yapılan alışveriş oranını artıracak'

'e-ticaret damgası' internetten yapılan alışveriş oranını artıracak'

GAZİANTEP (CİHAN)- Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Pehlivanoğlu, Kalkınma Bakanlığı'nın 'e-ticaret damgası' uygulamasının, internetten yapılan alışveriş oranının önündeki psikolojik bariyer engelinin aşılmasını sağlayacağını belirtti.

Kaygıların giderilmesiyle birlikte gelişmiş ülkelerdeki çevrimiçi alışveriş yapma oranı olan yüzde 70'lere erişmenin mümkün olabileceğini ifade eden Pehlivanoğlu, "Ülke olarak genç bir nüfusa sahibiz ve ülkemizde internet kullanıcı sayısı hızla artmaktadır. Güvenli e-ticaretle birlikte, ödeme is¸lemlerinin sagˆlıklı bir s¸ekilde gerçekles¸mis¸ olduğundan emin olurken hem de ödeme is¸lemini yaptıgˆımız kart bilgilerinin gizliligˆini koruma altına almış oluyoruz." açıklamasında bulundu.

Pehlivanoğlu, "Kalkınma Bakanlıgˆı güven damgası uygulamakla, e-ticaret sitelerinin ödeme sistemleri üzerinde bir standart getirmesi ve denetimler ile güvenligˆi sagˆlamayı amaçlıyor. Böylece güvenli e-ticaret ve ödeme sistemleri ile hackerlara kars¸ı önlem alınmıs¸ olacak. Potansiyel olarak 100 milyar TL seviyesinde pazar payı olan e-ticaret is¸lemlerinin önünü açacak önemli bir gelis¸medir. Bu uygulama aynı zamanda tüketici nezdinde bir güven algısı olus¸turacaktır. Bakanlıktan güvenlik damgasını alamayan e-ticaret sitelerinden alıs¸veris¸ yapmaması gerektigˆini bilecek, güvenlik damgasına sahip sitelerde rahatlıkla alıs¸veris¸ yapabilecektir. Dolayısıyla yüzde 25 seviyesinde kalan çevrimiçi alıs¸veris¸ oranı önündeki psikolojik bariyer as¸ılmıs¸ olacaktır." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'e-ticaret damgası' internetten yapılan alışveriş oranını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER