Efkan Ala: Avrupa Birliği serencamımız ve hedefimiz yeniden canlanıyor


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile MESYEB'in yeni binasınin temeli İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile atıldı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) BUTGEM yerleşkesindeki merkezin yaklaşık 23 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Bakan Efkan Ala törende yaptığı konuşmada milletin kendilerini 1 Kasım'da tek başına iktidar yaptığı için temel atmaları konuştuklarını belirterek, "Bu gün Türkiye'de yatırımları, temel atmaları, eğitimi, ihracatı, ekonomiyi konuşma fırsatı veren aziz milletimize 1 Kasım'da aldıkları inisiyatif dolayısıyla şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü onlar 1 Kasımda iradelerini sandıkta Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, ileri gitmesi yolunda kullanmamış olsalardı bu gün biz siyasetin kendi meselelerini maalesef konuşuyor olacaktık. 7 Haziran'la 1 Kasım arasında bunun acı tecrübesini maalesef yaşadık. Onun için bir paye varsa burada en fazla pay aziz milletimizindir." dedi.

Üretim faktörleri arasına bilgiyi ve inovasyonu koymak zorunluluğunun altını çizen Efkan Ala, "Katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Yani artık biz o eski üretim tarzını bırakacağız bizi takip eden ülkelere, Yeni Avrupa Birliği, biliyorsunuz serencamımız ve hedefimiz yeniden canlanıyor. Avrupa Birliğinde ki büyük krizden dolayı biraz sıkıntıya girmişti, onlar tarafından sıkıntıya girmişti, Allah'a şükür bizde bir şey yoktu. Biz daha çok faslın açılmasın istiyorduk, daha çok inisiyatif alınmasını istiyorduk işbirliği yapılmasını istiyorduk ama Avrupa Birliğindeki büyük ülkelerin, gelişmiş ekonomilerin içine düştüğü ekonomik kriz dolayısıyla bu alanda biraz safsaklama oldu ama şimdi tekrar Avrupa Birliği kendi hedeflerine doğru bir inisiyatif almaya başladı ve bizde sayın hükümetimiz, başbakanımızda oradaydı ve yeniden ele aldık mevzuyu ve son hızla reform üstüne reform yaparak bu yolda devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, temeli atılan yatırımların önemine vurgu yaparken, "Bu gün burada mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi ile tekstil mükemmeliyet merkezinin temel atmasında her halde 'hiç düşünmez misiniz? Hiç akletmez misiniz sorularının cevabı anlamında bir anlayışın temellerini atıyoruz." dedi.

Yeni hükümeti kurarken Anıtkabir'i de ziyaret ettiklerin hatırlatan Müezzinoğlu, "Anıtkabir'de bu genç cumhuriyetin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bize bu genç cumhuriyeti miras olarak bıraktı. Bu mirası bırakırken bana göre çok önemli iki vasiyette bıraktı. Bu iki vasiyetten biri 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ve ikincisi de 'bu millete muasır medeniyetin üzerinde yer yakışır." şeklinde konuştu.

BUTGEM'DE 15 BİNDEN FAZLA İNSAN MESLEK SAHİBİ OLDU

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise dünyada hiçbir gücün ekonomik anlamda insan kaynağından daha önemli olmadığının altını çizerek, "İnsanı merkeze almayan büyüme ve kalkınma modelinin ise başarıya ulaşması maalesef mümkün değildir. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almayı amaçladığımız bu süreçte ulusal kalkınma hedeflerimize ancak insanımızın gelişimine yapacağımız yatırımla ulaşabiliriz. Bu kapsamda kurulan BUTGEM'de bu güne kadar 15 binden fazla gencimizi meslek sahibi yaptık." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Efkan Ala: Avrupa Birliği serencamımız ve hedefimiz yeniden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER