Dünyanın tercihi Gediz Üniversitesi

Gediz Üniversitesi, yurtiçindeki tercih başarısını, yurtdışına da taşıdı.

Dünyanın tercihi Gediz Üniversitesi

Gediz Üniversitesi tam 74 ülkeden gençleri 4 yıllık lisans eğitimi için buluşturdu, İzmir’i eğitimde dünya markası haline getirdi.


Her yıl farklı ülkelerden daha çok yabancı öğrenci lisans eğitimi görmek için geliyor. Dünya çapında bilinen ve tercih edilen üniversite olma hedefiyle yurtdışında gerçekleştirilen yoğun tanıtım çalışmaları sayesinde bu sonuca ulaşılıyor. Gediz, geride bıraktığı 5 yılda 74 ülkeden öğrencileri İzmir’de buluşturdu, Seyrek’teki kampüs uluslararası bir ortama büründü. Önümüzdeki eğitim döneminde yeni ülkeler ve yeni gençler eklenecek, dünyanın kalbi Gediz’de atmaya devam edecek...
Rektör Prof. Dr. Çevik, şu an lisans programlarında 10 öğrenciden birinin yurtdışından olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Çevik, hedeflerini 100 ülke ve en az bin yabancı öğrenci olarak açıkladı, “Kültürleri bir araya getirip kaynaştırmada öncü rol üstlendik ve Gediz’i bir dünya üniversitesi, İzmirimizi de uluslararası marka eğitim şehri haline getirdik” dedi. Gediz Üniversitesi Rektörü şöyle devam etti: 

"BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ"

“Lisans eğitimi için yurtdışından öğrenci çekmek öyle kolay bir iş değil, ciddi çalışma yapmanız ve güven kazanmanız gerekiyor. Geride bıraktığımız 5senede çok önemli mesafe aldık, çıtayı her sene biraz daha yukarıya çıkardık. Lisansta yabancı öğrenci oranımızıtıpkı ABD’deki üniversitelerdeki gibi yüzde 20’ye yükseltmeyi amaçlıyoruz. Şu an oranımız yüzde 11. Bu hedefe giderek yaklaşıyoruz. Bunun için yorulmak bilmeden çalışıyor, ülke ülke gezip yeni coğrafyalara açılıyoruz. Kollarını tüm dünyaya açan Gediz’i daha çok yere taşıyacağız.”

"MİLLİ BİR HİZMET BU"

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Gediz Üniversitesi’nin bugün yaptıklarının öneminin gelecekte daha iyi anlaşılacağına da işaret etti, şöyle konuştu: “Geçen yıl açtığımız Türkçe Öğretim Merkezi’miz TÖMER’le onlara Türkçe öğretiyoruz. Bu öğrenciler, 4-5 yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikinci vatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşarak üniversitemizden mezun olacak. Eminim ki birçoğu ülkelerinde önemli yerlere gelecek ve Türkiyemizin elçisi gibi çalışacak. Üniversitemiz için en büyük gurur tablosu işte bu olacak, ülkemiz kazanacak...” 

Gediz Üniversitesi, dünya gençliğini İzmir’de buluşturup kültürleri kaynaştırıyor. Türkiye’yle birlikte 74 ülkeden gençler, Seyrek’teki kampüste eğitim görüyor.

<< Önceki Haber Dünyanın tercihi Gediz Üniversitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER