Cumhuriyet yazarı hatırlatmayı yaptı, AKP'ye fena çattı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner, "AKP darbe soruşturmalarının sahibi" açıklamasında bulundu..

Gazeteci Yazar Şükran Soner, AKP'nin tutumunu eleştirdi

Bazı AKP yöneticileri darbe soruşturmalarında partilerinin hiç etkisi yokmuş gibi davranıyor. Ancak aydınlar başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatıyor. Konuyla ilgili Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner, ktidar doğrudan doğruya o yargılamanın sahibiydi, yürütücüsüydü.." şeklinde çarpıcı bir tespitte bulundu.

Kimi AKP yöneticileri, seçim meydanlarında Ergenekon ve Balyoz darbe soruşturmalarını örnek verip darbecilerle mücadele ettiklerini söyleyip övünüyordu. Ancak şimdi tam tersi bir durum var. Bazı AKP'liler darbe soruşturmalarının Milli Ordumuza "kumpas" olduğunu iddia ediyorlar. Soruşturmalarda yer alan yargı mensuplarını ve güvenlik güçlerini öne sürüp AKP'nin bu soruşturmalarda hiçbir etkisinin olmadığını savunuyorlar. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner darbe soruşturmalarının en başından beri AKP'nin rol aldığını vurgulayıp, "İktidar içindeydi. Etkisi falan yok. Doğrudan doğruya o yargılamanın sahibiydi. Yürütücüsüydü." diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner, AKP'nin darbe soruşturmalarından her türlü yararlanıp şimdi sanki hiç böyle davranmamış gibi tutum sergilediğini söyledi.

"Hükümet bütün tavrı ile ve uslubu ile arkasında durdu. Ve bu davalardan yararlandı siyaseten. Ve günü geldi bu işin yararı bitti siyaseten." diyen Gazeteci Yazar Şükran Soner, "Sadece kendisine karşı duran her güce karşı çok acımasız olduğunu görüyorum. İktidar önünü kesen herkese her türlü kötülüğü yapabilecek bir uslup var. Bu uslup çok tehlikeli bir uslup. Çok kötü bir gidiş." sözleriyle AKP'nin tutumunu eleştirdi.
<< Önceki Haber Cumhuriyet yazarı hatırlatmayı yaptı, AKP'ye fena çattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER