Görmezden gelinen büyük tehlike!

Yeni yasa tasarısıyla dershaneler kapanırsa bu sorun nasıl çözülecek?

İmkansızı dershaneyle başardı

Bu yıl Şırnak ilk kez SBS birincisi çıkarmanın mutluluğunu yaşadı. Adalet binici, gittiği dershane sayesinde, en meşhur kolejlerde okuyan rakiplerini bile geride bıraktı ve 500 tam puan aldı. O şimdi kendisi için imkansız olan Ankara Fen Lisesi'nde okuyor. "Yeni yasa tasarısıyla dershaneler kapanırsa Şırnaklı, Hakkarili, Batmanlı adaletler ne yapacak" sorusu ise cevap bekliyor. 
 
O, eğitimle ilgili başarı sıralamalarında hep sonlarda yer alan Şırnak'ın adını, SBS sınavında gösterdiği başarıyla yukarılara taşıdı. Bütün soruları doğru cevapladı ve tam puan aldı. Herkesin kafasındaki soru ise "nasıl oldu da her sene en başarısız iller arasında yer alan Şırnak'tan bir birinci çıktı" sorusuydu. Adalet, bu soruya "dershane" diye cevap verdi. 

Adalet, için dershanenin yeri ayrı... Çünkü ailesinin maddi imkanları onu kolejde okutmak için yeterli değildi. Dershane, kolejlerle devlet okulları aradaki eğitim farkını kapatabilmek için tek alternatifiydi. 

Sınavda bütün soruları doğru cevaplayarak şampiyonlar arasına giren Şırnak'ın gururu Adalet, ilk tercihine yerleşti. O şimdi Ankara Fen Lisesi'nde okuyor. Dersane sayesinde bu maratonda yarışma ve ipi göğüsleme imkanı bulan Adalet gibi pek çok genç ise "Dershaneler kapanırsa biz ne yapacağız" diye soruyor. 

<< Önceki Haber Görmezden gelinen büyük tehlike! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER