Okuma salonları kapanırsa öyle şeyler olur ki...

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak hazırlanan yasa taslağı gündemi sarsmaya devam ediyor. Uzmanlar, taslağın sosyolojik boyutu hakkında korkutan bir tablo oluşacağını söylüyor

Okuma salonları kapanırsa öyle şeyler olur ki...

Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Mahmut Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitimde derin yaralar açacak olan dershanelerin kapatmasıyla ilgili yasa taslağı hakkında Samanyolu Haber’e konuştu.

Söz konusu taslağın demokrasinin özüne dokunacağını ifade eden Akpınar, bu hareketin demokrasilerdeki teşebbüs hürriyetine aykırı olacağını belirtti.

Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki vatandaşların bu taslak neticesinde son derece mağdur olacağını söyleyen Akpınar, “Güneydoğu insanı zaten yetersiz okullaşma, dil, hızlı artan nüfus ve bölgedeki şiddet olaylarından dolayı son derece dezavantajlı bir durumda. Vatandaşlar bu açıklarını dershaneler ve etüt merkezleri sayesinde kapatıyordu. Söz konusu durum bölgede telafi edilemeyecek sonuçlara yol açar.” dedi. 

Akpınar'a göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne darbe vuracak söz konusu taslak, bölgedeki gençler üzerinde şu olumsuz sonuçlara yol açacak:

Gençler üniversiteye gidemeyecek, toplumla entegre olamayacak ve bu gençlerin istihdamı da sağlanamayacak. Gençler tek yol olarak PKK’yı görüp PKK’nın kucağına düşecekler. Geleceklerini PKK’da görecek gençlerimiz potansiyel örgüt elemanı olacak.

Dershanelerle birlikte ücretsiz olan etüt merkezlerinin de kapatılmasının pek de iyi niyetli bir hareket olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Akpınar, taslağın Türkiye demokrasisine ve AK Parti'ye ciddi zararlarının dokunacağını, AK Parti'nin milyonları karşısına alarak ciddi bir oy kaybı yaşayabileceğini ifade etti.  

<< Önceki Haber Okuma salonları kapanırsa öyle şeyler olur ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER