Şafak Pavey'den şaşırtan karar: Siyaseti bırakıyor

CHP Milletvekili Şafak Pavey son dönemdeki çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çekerken son açıklaması ile herkesi şaşırttı.

Şafak Pavey'den şaşırtan karar: Siyaseti bırakıyor

  • 'Ben politikanın bir nöbet değişimi olduğunu düşünüyorum. Herhalde devam etmem'
  • 'Mustafa Sarıgül'ün partimize katılması çok pozitiftir'

CHP milletvekili Şafak Pavey, dün Abbas Güçlü ile Genç Bakış programına konuk oldu, Başkent Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı. CHP'nin en önemli isimlerinden Şafak Pavey siyasete devam etmeyeceğini söyledi. 

Meclis'te yaptığım konuşma büyük ses getiren Pavey, 'Özgürlükler mağdurunun hangi partiye oy verdiği ile ilgili değildir. Özgürlükler herkes için, her koşulda savunulmalıdır. Sosyal özgürlüklerin paha biçilmez olduğunu ancak kaybettiğimizde anlarız. Ben de adım adım kazandığımız bu sosyal özgürlükleri hatırlatmak istedim.' dedi.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDAKİ UZLAŞMADAN MUTLUYUM

Başörtüsü konusunda bu toplumsal uzlaşı sağladığı için mutlu olduğunu belirten Pavey, AKP'nin özenli seçmeninden de büyük destek ve tebrik aldığını söyledi.

POLİTİKAYA DEVAM ETMEYECEĞİM

 KOnuşması sırasında, 'Ailem bana hep iyi bir insan ol, politikacı olma demişlerdi. Ben politikanın bir nöbet değişimi olduğunu düşünüyorum. Herhalde devam etmem.' şeklinde konuşan Pavey'in bu kararı izleyicileri şaşırttı.
 
  MECLİS'TE PANTOLONU DEĞİL İŞSİZLİĞİ KONUŞALIM

Şafak Pavey son dönemdeki 'mecliste pantolon' tartışmaları üzerine sorulan soruyu, 'Meclis'te pantolon giymeyi konuşacağımıza gençlerde işsizliği konuşmayı tercih ederim. İki yıllık siyaset hayatımda üç kez pantolon ve bacak konusunda basın toplantısı yapacağımı hiç düşünmemiştim. Her özgürlük mutluluktur. Buna vesile olduysam ne mutlu. Ama her yıl üniversiteden mezun olan gençlerimizin sadece yarısı iş bulabiliyor. Ayrıca her iş bulan 5 gencimizden 4'ü taşeron işlerde çalışıyor. Türkiye'nin gerçek problemi bu, bunu konuşmalıyız' şeklinde yanıtladı.
 
SARIGÜL'ÜN KATILIMI ÇOK POZİTİF

Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılması hakkında da yorumda bulunan Pavey, 'Her zaman daha çok olmak daha güçlü olmaktır. Sadece sayı olarak değil, bakış olarak farklılıklara açık olmak her zaman sizi güçlendirir. O yüzden Mustafa Sarıgül'ün partimize katılması çok pozitiftir' dedi.


<< Önceki Haber Şafak Pavey'den şaşırtan karar: Siyaseti bırakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER